zondag 17 mei 2015

zondag 17 mei Pont St Max


Zondag 17 mei Pont St Max.

Vrijdagmiddag om 14.30 nog contact gehad met onze hoofdconvoyeur. De wagens hebben genoeg vers drinkwater en voer voorradig en de mannen gaan de duiven om 16.30 uur voeren. De duiven waren opmerkelijk rustig en weinig kabaal in de manden en dat zijn goede berichten. Om 14.15 uur regende het nog in Pont St Max.  Afgesproken zondag om 6.30 weer contact op te nemen.
Zondag 6.45 uur
Het ziet er voor vandaag goed uit, droog, half bewolkt waar het zonnetje op de meeste plekken regelmatig zal doorkomen. De wind komt voornamelijk uit de westhoek met af en toe ’n beetje zuid er in. De duiven krijgen nog een keer vers water en we gaan hierna  beginnen met het start klaar maken van de wagens. Het wachten is op het wat oplopen van de temperatuur. We verwachten ’n lossing omstreeks  8.30 uur.  E.e.a. in overleg met afdeling 7. Rond 8.30 uur de volgende update.


Update 7.35 uur
De wagens staan klaar, prima omstandigheden. In overleg met afdeling 7 besloten dat wij om 8.20 uur onze duiven gaan lossen. Afdeling 7 gaat voor ons uit om 8.00 uur.
Om 8.30 uur de laatste update over het vertrek.
Prachtige lossing met 'n super vertrek!

*********************************************************************************
In de loop van de middag de voorlopige uitslag van P.V. Heemskerk.


De duiven zijn los, vertrek goed, zonnetje, mooie luchten  met af en toe wat zuid bij de hoofdzakelijke westenwind en dan zit je te peinzen wat zal de snelheid dan worden? 

Vanmorgen vroeg heeft Peter, mijn thuisblijvers (8 duivinnen) opgehaald en naar  Noordwijk gebracht. Ze zullen in Numansdorp gelost worden, ’n kleine 90 kilometer zullen ze moeten overbruggen.  Leuk trainingsvluchtje en ze zijn op tijd thuis om hun doffers te verwelkomen. Deze duivinnen zijn bestemd voor Chateaudun, waren donderdag niet helemaal naar mijn zin, en wie weet is het wel een verstandige beslissing geweest om ze thuis te houden van de wedvlucht. Hopelijk hebben de andere duiven de 3 nachten mand goed doorstaan. We zullen het zien………………

Ruim op tijd stonden we al op de duiven te wachten, Ben Tervoort was komen kijken en heeft ’n kennis wonen in Afdeling  7, die zou bellen wanneer er ’n duif viel. Op 370 kilometer viel daar ’n duif op 12.20 maar ja met die westen wind gaan wij die snelheid niet maken, opperde ik.  Plots op 12.52 komen er twee tegelijk aan, 2 duivinnen! Eerlijk gezegd nog geen duif gezien en ook de minuten hierna weinig duiven, enkelingen….ook ik moet lang wachten op mijn derde, na 13.00 uur beginnen ze wel te vallen, de één fris, de ander scheel van de dorst, 3 nachten mand met veel jaarlingen wat kan je verwachten. Nu 14.30 uur mis ik nog één doffer dus de schade valt mee. Dat de duiven extra verzorging behoeven is duidelijk, dat wordt poetsen deze week.

Steef is vandaag niet in de gelegenheid de voorlopige uitslag te maken, dus ik zal wat tijden doorgeven uit de club App.

T. Dam 12.48.17 op de kortste afstand.  Henk Beentjes 12.050.13.  Deze mannen zullen moeten uitmaken wie de snelste heeft.

De derde tijd maakt mijn duif op de verste afstand 12.52.43. Hierna volgen Max van Delden  ‘54’, Jan Vogelenzang op ‘54’, Sjaak Weel  ‘’55’. Simon Durge ‘55’ Peter Nijman ‘56’ Erwin Paap ‘56’ Peter Zonneveld ‘56’ De jong en Kabalt op ‘57’’,  Peter Beentjes ‘58’  Dit zijn de snelste…………..




 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Op naar Duffel