donderdag 11 juni 2015

Nanteuil.......Pont St Max


Voorbereiding op Nanteuil,

Nanteuil is de volgende vlucht maar mijn prioriteit ligt bij de vluchten Vierzon en Chateauroux, hierna is het oude duiven seizoen voor mij gedaan. Zelfs de duiven van Chateauroux zal ik niet zelf meer thuis te zien komen maar de ‘hulpgroepen’ zullen wel ’n handje toesteken. Inmiddels is de ploeg al aardig uitgedund, bij de duivinnen zijn er 15 die het tot nu toe aan kunnen, de anderen zijn voorlopig ‘hokvulling’. De doffer komen best goed af maar ik ben toch wat angstig om mijn jaarlingen te spelen en zal daarom hooguit ’n groepje van 5 stuks spelen.

Deze week zit ik toch ’n beetje voor ’n dilemma, ik heb 8 doffers in de planning staan om mee te gaan op Nanteuil. 1 oude en 7 jaarlingen (2 met ’n oude ring om maar het zijn jaarlingen). Deze duiven zijn niet meer voorbestemd om dit jaar het dagfond te vliegen maar ik zit niet te wachten op weer ’n nachtje extra mand. Bij de duivinnen is het eigenlijk noodzakelijk ze aan de gang te houden (15 stuks) maar op ’n extra nachtje of ’n regenvlucht zit ik ook weer niet te wachten. Ze kunnen natuurlijk zondag nog mee naar Numansdorp. Donderdag hak ik de knoop door en wie weet zijn de verwachtingen dan wel bijgesteld.

Vorige week viel mijn mond open bij het aanschouwen van de uitslag van de mannen Verkerk en in hun kielzog die van Willem de Bruin. Natuurlijk, ze spelen met veel duiven maar deze uitslag is van de buitencategorie! Hopelijk leggen de liefhebbers in Zuid Holland het hoofd niet in de schoot maar is het ’n voorbeeld/ stimulans om ’n stapje meer te doen, zo niet spelen die 2 straks alleen nog tegen elkaar. Wat we kunnen zien en lezen is de grote hoeveelheid duiven maar die kun je altijd weer herleiden naar kleinere proporties om ’n juist beeld te krijgen van de prestaties. Echter de prestaties worden hoe je het wendt of keert alleen maar beter! Goede hokken, super duiven, prima systeem en keihard selecteren, ik vind het wel interessant….Alleen die hoeveelheid duiven zou ik niet willen en kan ik niet houden, moet er ook niet aan denken. Over de kosten nog maar niet te spreken, die zijn voor de meeste liefhebbers ook niet op te brengen……neemt allemaal niet weg dat het ’n werelduitslag is.

NANTEUIL* is: “De Parijsvlucht” in ons Rayon. Inzet 2.50 per duif of 5 voor 10.00 euro. De Hoofdprijs is 30% van de inleg. De rest van de prijzen gaat af per 50 duiven. Vorige week werd Bourges met overmacht gewonnen door de 1e getekende van Gerard Tervoort, ik weet uit mailverkeer met Gerard dat de duif voor de auto stond. Met westenwind de 1e en de auto, echte toppers die Gerard en Frits.

*WOENSDAG, kreeg ik te horen dat Nanteuil niet beschikbaar of beter gezegd geschikt is. De gewassen staan daar inmiddels te hoog. *Pont St. Max wordt de lossingplaats.

De weersverwachtingen, vrijdag nog ’n tropische dag welke eindigt met onweer,  het is te hopen dat deze storing  tijdig is overgetrokken. In Nederland zaterdag nog de nodige buitjes in de ochtend uren maar rond het middaguur opklaringen in Brabant en aan de kust provincies, wie weet gaat het zonnetje misschien ook nog  schijnen,  half bewolkt, niet te warm met  zuidwesten wind.  In Belgie in de ochtend ook nog wat buien, deze trekken noordoost weg,  vanuit het westen ook opklaringen. In Frankrijk komen in de vroege ochtend wat mistbanken voor, alsmede wat lichte inversie. Nabij de storing (staart van het front)in midden Frankrijk wat bewolking met sporadisch wat lichte regenval.
Het wordt opnieuw passen en meten. De zondag ziet er in Frankrijk niet goed uit met ’n frontaal front . Dus alle pijlen gericht op de zaterdag en wachten in Frankrijk tot de vluchtlijn goed en droog  is en dan met wind op de staart naar huis. Met het huidige weerbericht het meest positieve scenario.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten