zaterdag 27 juni 2015

The Day After


The Day After 27 juni.
De duiven konden vandaag gelukkig allemaal redelijk op tijd los en alles liep eigenlijk zoals we dat graag wilden. Alle Afdelingen aan de kust tevreden en geen vermengingen!
De jonge duiven kwamen prima naar huis (ik had zelf niet mee) en zag de duiven van rayon A in grote koppels laag over Heemskerk scheren. Rond 11.00 uur zag ik ´n duif in Heemskerk vallen en ook deze duiven kwamen goed naar huis. Het is nog maar ’n oefenvlucht dus in 30 minuten hoef je nog niet alles thuis te hebben. Mochten ze bij iemand slecht gekomen zijn of veel verliezen zijn geleden, is er duidelijk werk aan de winkel. De lossingen gingen veelal per deur, de duiven maakten wel wat draaien boven de lossingsplaats maar vertrokken van alle rayons prima in de goede richting.

Hierna was het wachten op Pont st Max en die gingen harder dan dat ik zelf voor mogelijk hield. Ook deze duiven zijn prima gekomen met geen of weinig verliezen. Het is voorlopig mijn laatste bijdrage aan het lossen van de duiven. Zaterdag 1 augustus zal ik het team weer komen versterken en kunt U op dit blog weer het nodige volgen.
Pont St Max wordt in Heemskerk gewonnen door Sam de Jong met zijn eerst getekende. Eerste in de Club en 3e in het rayon, net achter het geweld van Johan Jansen. Sam gefeliciteerd.
In de club 1e Sam de Jong, 2e Comb Kabalt, 3e Henk Beentjes, 4e Sjaak Weel, 5-6-7 Dirk Ebbers, 8e Max van Delden, 9e De Boer&Mens, 10e Mart Knap.

Zelf ben ik niet tevreden, gewoon te laat om mee te doen en ja dat kan ook ’n keertje gebeuren. 15e in de club en 50e in het Rayon. De duiven zijn goed en misschien wilde de baas deze keer wel wat te veel en dan krijg je spreekwoordelijk de deksel op je neus!  Ik zat wel de hele middag in de piepzak want ik miste mijn eerst getekende de 747, rond 17.30 uur viel hij gelukkig op de klep, afgevlogen, pennen geknakt, de nodige dekveren minder, allemaal mankementjes die snel te verhelpen zijn. Hij is terug en daar ben ik blij om.
We gaan werken aan ’n ploeg van ongeveer 10 duiven voor Chateauroux, we gaan nog één keer ons best doen.
Ik verwijs jullie vanaf nu voor de lossingen naar de site van de Afdeling.

Tot later en mooie vluchten………………………

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Duffel