vrijdag 26 juni 2015

Pont St Max & africhtingen


Pont St Max en onze eerste jonge duiven africhting

Donderdagavond heb ik zelf 18 duiven ingekorfd voor Pont St Max, bij ons in de club zijn er slechts 240 aangeboden, dus 60 prijsduiven. Hierbij komen nog 60 vrachtduiven. Het moge duidelijk zijn het wordt bij ons rap minder………..Verder kregen we ’n mail over het inkorven van Chateauroux, gelukkig werd deze mededeling vrijdag ingetrokken en kunnen we gewoon bij onze eigen club in korven, dit is dan wel niet Nationaal maar het is ’n utopie te denken dat we op de dagfond ooit ‘n 1e nationaal zullen winnen. Wie er wel in geloofd kan in Alkmaar of Santpoort in korven bij het N.I.C..

Na Chateauroux krijgen we Argenton, normaal onze afsluiter kwa afstand maar we krijgen ook nog La Souterainne en dat ligt nog ’n stukje verder.  Ik ben er niet en speel ze niet en ben dus geen partij maar heb er wel ’n mening over “complete waanzin”.  Voor de verste afstanden is dit 800 kilometer, hier is duidelijk niet over nagedacht!

De 2 wagens zijn vrijdagmiddag om 14.00 uur in Pont St Max aangekomen, te samen hebben ze 335 manden met 6624 duiven (2014 Roye 6025 duiven). ( in Nijvel 'n rustpauze ingelast en water verstrekt)




Vrijdagavond was er bij ons in de club ook weinig animo voor de eerste africhting. Onze club is vaak goed voor zo’n 1000 duiven de eerste vlucht maar op deze africhting halen we het bij lange na niet………..Wie het wel haalde waren de duiven uit Bordeaux, die vielen vrijdagavond als ‘witjes’. Winnaar in Noord Holland maar ook 1e Nationaal is de Combinatie Verweij De Haan, super gefeliciteerd. Cor Sneekes pakt er 5 bij de eerste 25 Nationaal!!!! Gelukkig weer ’n vlucht dat de duiven goed doorkomen en de Noord-Hollandse duiven super presteren.

Update zaterdag 6.30 uur.

Na bestudering van de weerkaarten en berichten gaan we voorlopig even in de ‘wachtkamer’.  De voorspelling is dat het pas na 11.00 uur in Noord en Zuid Holland opklaringen gaat geven. In Frankrijk hebben we ook nog ’n staartje van ’n front. Lossen rond  8.30/9.00 uur is pas zinvol  want dan hebben we de meeste kans op ‘n ‘schone’ vluchtlijn. ( in Pont 6.15 grauw en bewolkt)  We hebben jonge duiven staan in Alphen A-C en D. ( 1 auto met 3 rayons aankomst 24.30) De duiven van B-E en F staan in Bergambacht.(2 wagens aankomst ook rond 24.30)  Ook hier wachten we op opklaringen en het zonnetje.  Voorlopig wachten.

update 9.05 uur
De duiven zijn in Pont St Max om 9.00 uur gelost, prima omstandigheden.

De africhtingen,

Inmiddels komen de opklaringen het land binnen en begint het zonnetje al op veel plaatsen te schijnen. We hebben te maken met de midfond duiven van Afdeling 5, 12 en van ons zelf dus voor het middaguur moeten de duiven indien mogelijk wel los, ook hebben we te maken met de duiven die in Duffels staan ( afdeling 5) De omstandigheden lijken momenteel snel beter te worden.

A los en B los 10.00 uur
E los en D los 10.15 uur
F los en C los 10.30 uur

BEF staan in Bergambacht
ADC staan in Alphen
Succes
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten