vrijdag 12 juni 2015

Pont St Max


Pont St Max

Donderdagavond zelf 15 duiven ingekorfd (9 doffers en 6 duivinnen). In de club 280 wedstrijdduiven en 56 vrachtduiven dus zijn er 70 prijzen te vervliegen.

Vrijdagmorgen sloeg ik de krant open en ’n dubbele pagina over de duivensport met Gerrit Twaalfhoven prominent tussen zijn gevleugelde vrienden. Mooi artikel en prima voor de duivensport. Begin van het seizoen vond deze krant het niet meer nodig om de uitslagen te plaatsen want het paste niet meer in deze tijd en dan te bedenken dat de leeftijdsgroep die de duivensport beoefend juist nog wel de krant leest.  Gerrit draagt de duivensport prima uit!
 

Vrijdag 12.30 gebeld dat de wagens om 12.00 uur in Pont St Max zijn gearriveerd. Prachtig weer en vrij warm maar de mannen weten wat te doen en de afkoeling komt snel dichterbij. Het laatste weerbericht van Meteo Consult (t.b.v. de lossing St Vincent)  Vrijdag; Het buiencomplex in Zuid Frankrijk gaat contact maken met het buiencomplex  dat vanuit het westen langzaam naar het noorden trekt. Hierin zware regenbuien, in de avond  trekt dit richting Belgie en zal dan ook Nederland bereiken. In de loop van zaterdagmorgen komen en zijn er opklaringen………………..




Ik kom vandaag, op mijn Blog, ook even terug op de weekcolumn van Dirk Verleun, die zich als volgt uitlaat. citaat; in Gods naam afvraagt waarom wij altijd achter afdeling 12 aan lossen , even later spreekt over het recht eerder te lossen en maakt zich (geheel onterecht) zorgen maakt omdat wij onze mannen pas om 6.00 uur bellen.  Dit alles heeft niets met onze convoyeurs, wel of niet slapende te maken, de verantwoording ligt volledig bij de lossingscommissie. Het is geen wedstrijdje wie het vroegst duiven lost. Wij blijven rekening houden met het uur tijdsverschil t.o.v. de natuur, daarnaast komen grondinversie en mistbanken in de vroege ochtend ’n goed verloop van ’n concours vaak niet ten goede. Ik zelf heb tussen 6.15 en 6.30 uur contact met de lossingsverantwoordelijke van afdeling 5 om met elkaar onze intenties te bespreken en met elkaar de lossingen af te stemmen en dit gaat tot volle tevredenheid.  Wij maken geen gebruik van onze ‘rechten’ maar proberen alleen maar wel overwogen en met de beste bedoelingen onze duiven weer zo goed en veilig mogelijk thuis te krijgen en respecteren de besluiten van andere afdelingen die menen eerder te kunnen lossen. 







Terug naar de waan van vandaag,

Update 6.30 uur. In de vroege ochtend hebben we in midden/noord Frankrijk de nodige regen en onweersbuien gehad dit front trek snel noordwaarts richting Belgie en Nederland. Hierachter in Frankrijk en Belgie opklaringen en droog. De verwachting is dat pas na 12.00 uur de meeste (mot)regen Nederland heeft verlaten. In Noord-Holland lijkt dat langer te gaan duren. De duiven moeten dus niet veel eerder dan 14.00 uur in Noord Holland arriveren. Wij gaan dat de komende uren nauwgezet volgen. Een vroege lossing behoort niet tot de mogelijkheden.
Volgende update 9.00/9.30 uur.  

Update 10.00 uur
De omstandigheden in Pont St Max en Belgie zijn goed. Wij zijn voornemens de duiven om 10.30 uur te lossen. Rekening houdende met het wegtrekkende front in Noord Holland en de hogesnelheid die de duiven zouden kunnen halen.

De duiven zijn prima vertrokken om 10.29.30 uur. De duiven kunnen weleens ’n hoge snelheid bereiken. Ondanks ons lange wachten zal de kop van Noord-Holland waarschijnlijk toch wat ‘last’ blijven houden van zware bewolking, de rest van de kustlijn zal naar verwachting rond het middaguur opentrekken en droog zijn.
Even voor half elf zat iedereen aan de knoppen en de alles stond op scherp. Plots vloog er ’n deur open en zijn de duiven onmiddellijk in vrijheid gesteld. Het verschil is 30 seconden met het beoogde lossingstijdstip. Alle duiven zijn gelijktijdig in vrijheid gesteld.
Allemaal succes, de lossingscommissie.  

let op, wij krijgen te horen van de heer Springer dat de compuclub met onze lossingstijd niet uit de voeten kan. De lossingstijd wordt nu 10.30 uur.( besluit bestuur)

******************************************************************
We wachten nog op de lijst maar in Heemskerk wordt de 1e gewonnen door Dirk Ebbers snelheid 1845.03 Max van Delden 1839.84 Henk Beentjes 1836.22 Jos Nijman 1830.98
Later meer maar wat gingen ze hard......snelheden zijn berekend op lossing 10.30.
 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten