zondag 22 mei 2016

The Day After


The Day After,

Morlincourt werd om 9.00 uur gelost. Prima omstandigheden, al was het weer in de kustprovincies zwaarbewolkt en zal er ook nog wel lokaal een spatje regen gevallen zijn. De duiven kregen wind op de staart en dat staat meestal garant voor een paar uitschieters en een wat warrige vlucht. Gelukkig had ik van andere afdelingen al wat tijden gezien en stond ik op tijd buiten te wachten.  Op mijn telefoon kwam de eerste tijd uit de voorvlucht door en nog in gedachten verzonken, zag ik alleen nog maar een staart naar binnen glippen.  Het zal toch niet? Ik heb de duif dus niet zien aankomen. Het duurde niet lang voordat de eerste tijden doorkwamen en net niet de eerste in de club en rayon.  Mijn ‘805’ duivinnetje pakt fraai de 2e plek tegen 472, de 2e tegen 1723 en de 8e tegen 10420 duiven.
 
Mijn 2e duif was ook een duivin namelijk de ‘084’ en de derde was de ‘585’, opnieuw klasseert hij zich op het eerste blad.
 
Ik had echt ‘smoel’ op mijn doffers maar op de 585 en 511 na, kwamen ze te laat, daar in tegen kwamen de duivinnen beter naar huis en dat geeft vertrouwen naar de eerste dagfondvlucht. 

In de club pakt Mart Knap met voorsprong de hoofdprijs en heeft ook de snelste in het Rayon! Martin van harte gefeliciteerd.
De toptien van Heemskerk

1, Mart Knap, 2 Jos Nijman, 3 Nico van Duivenvoorde, 4-5-8-9 Henk Beentjes, 6 Gerard Haver,  7 C&C Weel. 10e Boer&Mens.  Henk Beentjes kan in zenden voor de Gouden Duif. Henk grandioos!

In Rayon A pakken Lex Udo en Steef Duijn er maar liefst 3 bij de eerste tien 3-5-9 van 1659 duiven.

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten