vrijdag 1 juli 2016

26 #nieuwsvanachterdeduinen#


26 #nieuwsvanachterdeduinen#
Over afgelopen weekend kan ik niet tevreden zijn, ze kwamen namelijk van Le Mans niet goed thuis, natuurlijk is een 3e plek (de 084) in de club niet verkeerd maar in groter verband leek het nergens op, ergo ze kwamen slecht af. Zondagmorgen vroeg was ik blij dat ik mijn ‘585’ in het hok aantrof, hij zat mij aan te kijken met een blik, ”baas voorlopig even rust”.
Bij de jonge duiven ging het best goed, 26 van de 50 in de prijzen en op een paar na de meeste thuis. De eerste vluchten vindt er een ‘natuurlijke’ selectie plaats, (mits het geen draak van een vlucht is) en dan vallen er uiteraard wat duifjes af.
Ik heb zondag en maandagmorgen eens diep nagedacht wat kan er aan de hand zijn geweest en vervolgens alles gecheckt en de puntjes op de i gezet. Gewoon doorgaan, zo’n vlucht zit er elk jaar weleens tussen. (wel blijf ik mijn vraagtekens zetten bij het vervoer en met name de sterk vervuilde manden en hierdoor het slechte milieu in de wagen maar daar moeten we allemaal last van hebben en krijgen, dat laatste is slechts een kwestie van tijd!)
In onze afdeling mogen we niet mopperen, op Quievrain na, hebben we niet echt slecht verlopen vluchten gekend en dan bedoel ik vluchten die langer dan 30/45 minuten open hebben gestaan. (Menen was geen slechte vlucht maar er kwamen her en der nog al wat duiven in belabberde conditie thuis)
Ze hebben een paar keer moeten uitwijken naar de zondag maar daar is prima op geanticipeerd. Bij ons aan de kust zijn we (tot nu toe) het minst getroffen door het slechte weer en hebben onze duiven niet uren lang door de buien hoeven te vliegen in tegenstelling tot andere afdelingen waar dit diverse weken achtereen gewoon was.  De africhtingen en eerste wedvlucht van de jonge duiven zijn goed verlopen en dat mag ook weleens belicht worden.  Natuurlijk moet je de ‘mazzel’ hebben om op de goede plek te staan en op het juiste moment te kunnen lossen maar ik weet uit ervaring dat daar uren werk in zit dus wat mij betreft ook een pluim voor de verantwoordelijk mannen.
We gaan een ploeg klaarmaken voor Pont St Max, en de jonge duiven gaan we proberen nog een lapje te geven deze week, want we hebben wat weg te poetsen.
Op het moment zitten er nog 47 jonge duiven van de 1e ronde op het hok, ook zit er nog één in Warmond, die nog thuis kan komen, dus van de 52 duiven bij aanvang zijn er nog 48 aanwezig een respectabel aantal.  In het hok van de zomerjongen zitten er nog 23 en daar zal ik nog een 3 tal duiven bijplaatsen en proberen deze allemaal op de nalijn te spelen.  Ze zijn gezond en op de vluchten zal blijken wat de ‘beste’ zijn. Je hoort de meest vreselijke berichten over massale verliezen maar vooralsnog mag ik en menig clubgenoot niet mopperen.
Voor Pont St Max gaan er 4 doffers en een 16 tal duivinnen mee. Minderhout 46 jonge duiven.
De weersverwachting voor zaterdag;  voor de jonge duiven, vind ik de omstandigheden redelijk positief, de temperatuur haalt de 20 graden niet, bewolkt met af en toe een zonnetje, kans op een licht buitje en de wind uit de westzuidwest hoek, draaiend naar west maar best stevig.  Omstandigheden beter dan  warmte en een strak blauwe lucht, minpuntje ze zullen wel de neiging hebben door te schieten met deze wind……
In Frankrijk ook zo’n wisseld beeld maar ook droge momenten. De wind is zuidwest en dan halen ze normaal gesproken een hoge snelheid  
We gaan het beleven, succes.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten