The Day After


The Day After
De jonge duiven zijn zaterdag gelost in Minderhout, goed geteld voor de derde keer. Hierdoor konden veel liefhebbers ‘instappen’ en er werd bij ons in de club dankbaar gebruik gemaakt van deze extra gelegenheid. (753 concoursduiven en ruim 250 vrachtduiven).
De duiven werden om 10.35 gelost met een kopwindje. Dat zelfde kopwindje zorgde er voor dat er maar weinig duiven sneller dan 1200 mtr vlogen.  Mijn eerste duifje kwam uit het niets aanzetten en bleef maar vliegen, de lokker los en maar fluiten maar wanneer de buizerd boven je hok cirkelt is het vergeefse moeite. Wanneer ze uiteindelijk op het hok valt en ook nog de tijd neemt om op de antenne te vallen, maken de volgende 8 duiven al de nodige rondjes.  Uiteindelijk toch nog de 18e plek tegen 753 duiven en in het rayon 34e tegen 2523 duiven (24 van de 44 in de prijzen).
Op Vierzon (wat Le Mans werd) had ik geen duiven mee en toch kriebelde het, dus bij een clubgenoot duiven ‘kijken’ en het werd een ‘echte’ met kopwind en een fel zonnetje. Mooie vlucht en de echte specialisten pakten ze prima.
In de club pakt Gerrie Lotterman de eerste en tweede duif en 4 van de 7 in de prijzen. Max van Delden 3 en 7, Comb van de Aar 4e, Gerard Weel  5-10-11 ( 5 van de 9!) Henk Beentjes 6,  Sam de Jong 8 en de Boer&Mens 9e.
Gerrie van harte met de overwinning en ook met je mooie klassering in het Rayon.

De overwinning bij de jonge duiven ging naar Wim Geerlofs, Wim speelt al jaren alleen met de jonge duiven en kunnen we dus rekenen tot de specialisten. Op deze vlucht gaf hij zijn visite kaartje af 1-3 en een prachtige serie.
Dirk Ebbers pakt de 2e, 5e en 8e plaats. Door een onfortuinlijke africhting werd zijn bestand gehalveerd maar hij kreeg de overige weer op de rit en pakt 3 kopduiven!!  Henk Beentjes  4e, Siem Durge 6, Peter Nijman 7, Ron van Rijn 9 en Sjaak Weel  10e.

Ik haalde Dirk Ebbers al even aan, pech, balen maar wel doorzetten, broer Peter Nijman weinig tot geen tijd en de duiven waren maar 2 keer los geweest en pakt ze deze vlucht geweldig 7-11-13-23-25-26-27-29 enz.  Op naar volgende week Asse Zellik!

Reacties