zaterdag 16 juli 2016

The day after


The Day After
Allereerst was het wachten op de jonge duiven die  deze week voor het eerst met de hele afdeling tegelijk om 11.50 in Asse Zelik gelost waren. Altijd spannend zeker wanneer er ook nog een stevig westenwindje staat. Bij deze wind moet je in je eigen cluppie en rayon kijken en ik moet zeggen, ben niet ontevreden, geen massale aankomsten maar wat vielen ze het hok prachtig mooi aan. Leuke tijdduif en een acceptabel prijs %  met slechts 2 achterblijvers maar wie weet komen die nog.  Uiteindelijk 15e van 2450 duiven en 19/44 in de prijzen
Hierna wachten op de oude duiven en die kwamen maar niet……….wat een bizarre, waardeloze vlucht. 2 uur na het vallen van de eerste duiven kwamen de meeste duiven rap achter elkaar naar huis en zijn er nagenoeg geen verliezen.  Dan ben je blij dat de favorietjes weer thuis zijn en nu maar eens horen wat de oorzaak van deze ‘draak’ van een vlucht is.
In de club wint Simon Durge de eerst op Asse Zelik maar pakt ook 4-5-6 top Simon en Tom! , 2e Jaap Teeling, 3e George van Brienen, 7e Henk Beentjes. 8e Peter Nijman, 9e Nico van Duivenvoorde en 10e Jos Nijman.
Oude duiven wint Gerrit de Boer en Sanne 1-2-10 Super!  3-6- comb vd Aar, 4e Martin Knap, 5e Max van Delden  7e Jan Vogelenzang, 8e Henk Beentjes, 9e Peter Nijman.
Kampioen op de midfond 1e Gerrit de Boer en Sanne, 2e Henk Beentjes, 3e Jos Nijman, 4e Max van Delden en 5e Peter Nijman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten