Asse Zellik

Asse Zellik,
In P.V. Heemskerk zijn 680 duiven gezet en maar liefst 240 vrachtduiven. 920 duiven moeten richting Heemskerk. In Rayon B 2331duiven en totaal in de afdeling net geen 12000 duiven.

In Heemskerk is het prima weer, dikke wolken maar ook regelmatig het zonnetje, nu om 12.30 uur is er nog geen 'spat' regen gevallen. Boven de Noordzee hangt nog wat zware bewolking met regen en dat komt maar tergend langzaam aan land, de verwachting is dat na het middaguur (14.00 uur) een wat langere periode van 'droogte' aanbreekt. Hopelijk zal het dan in Asse Zellik ook 'goed' zijn en kunnen de duiven los, dan zullen we op de hele vluchtlijn W.N.W. wind hebben en zal het jonge spul eraan moeten trekken. Ik heb de hele ochtend mooi de gelegenheid om de rennen uit te mesten onder de vloerroosters. De boel vernevelen met Virkon S en een insectenspray, droge korrels er overheen en lekker laten luchten. De komende 5 weken heb ik er geen werk meer aan.
We wachten af......................

De duiven zijn los om 14.20 uur en dat past net, ze zullen misschien een buitje op de Nederland/Belgische grens moeten omzeilen maar dan is de rest van de vlieglijn droog.

Reacties