vrijdag 20 juli 2018

#nieuwsvanachterdeduinen#


#nieuwsvanachterdeduinen#

Vorige week een fantastische jonge duivenvlucht maar wat mij opviel was het tijdstip van lossen in Meer van de duiven van afdeling 8, best een beetje gewaagd wanneer er in theorie 11.000 duiven aankomen denderen. Theorie is gelukkig niet altijd de praktijk maar ik hoorde dat er duifjes in het oosten van het land zijn opgevangen.  Wat ook opviel was de mail over het melden van de duiven op de sectorale en Nationale vluchten (MF en DF). In onze club waren we  ook in de veronderstelling dat je alleen de eerste 3 aankomende duiven moest melden en dat zijn vaak ook 3 verschillende liefhebbers maar nu moeten we van ALLE liefhebbers de eerst aankomende duif melden.  In de praktijk kan iemand op een zware vlucht 90 minuten tot 120 minuten na de eerst gemelde duif in de club (N.I.C.) draaien en pakt daarmee nog een staartprijs en die moet je NU dus melden volgens het regelement.  Ben nieuwsgierig hoe lang de lijst wordt op Chateauroux.
Image result for chateauroux
 
Het laatste jong van de vlucht van zaterdag (Duffel) meldde zich zondagmorgen, afgevlogen maar nog in ‘goede’ doen dus die heeft goed verkeerd gezeten.  Op zondagmorgen met een ploeg van zo’n 20 oude duiven naar Noordwijk om in te korven voor Numansdorp, een mooi lap vluchtje. De duiven kwamen hard aanzetten en met 3 minuten kon de klep dicht. Het was een weekend dat alle duiven in de mand hebben gezeten en dat je toch nog ‘vrije’ tijd overhield om andere leuke dingen te doen.
In Belgie zijn er ook liefhebbers die voorlopig genoeg vrije tijd hebben doordat er de nodige uitbraken van de ziekte van Newcastle zijn vastgesteld. Net in de tijd van de mooie klassiekers voor de oude en jonge duiven, wat zou ik balen, daar zit je dan met je hok vol gevaccineerde duiven, het hele jaar ben je ermee bezig en plots…….maandagmiddag werd Heemskerk ook plots opgeschrikt door een brand in ons duingebied, de brand werd  opgeschaald naar groot, brandweerwagen uit de hele regio, bluswagens, blushelikopter rukten/vlogen uit mede door de enorme droogte werd het nog een klus om de brand onder controle te krijgen. Het is gelukt maar blijft oppassen met deze droogte.  Over droogte gesproken, Ik las dat voor volgende week nog hogere temperaturen worden verwacht maar wanneer we echt  dagen boven de 35 graden krijgen, ben ik snel klaar maar zover is het nog niet.
Ik ben blij dat we gelijk vorig jaar op tijd zijn gestart met het jonge duivenseizoen, die van ons krijgen hun vierde vlucht en hebben al 7x in de trailer gezeten, maar andere afdelingen zijn nog maar net begonnen en wat lees je……veel kommer en kwel en is er ook nog  meer warmte opkomst.
Voor a.s. zaterdag lijkt de wind uit de noordwesthoek te gaan waaien, wanneer de duiven vroeg los kunnen, zal het met de warmte wel weer meevallen. Dinsdag zag ik het bericht voorbij komen dat de vlucht uit Marseille al op donderdag gelost gaat worden en wel omdat het vrijdag buien en onweer geeft. Nationaal Chateauroux zal sowieso vroeg los moeten, gezien de langste afstand in Nederland, daarnaast heb je nog de NIET zondag vliegers, laten we hopen op ‘mooi’ weer in de vroege ochtend. De jonge duiven staan in Asse Zellik en we zijn niet de enige, wanneer het kan zal iedereen vroeg los willen, de verkeersleiding zal zijn handen er vol aan hebben.

Succes allemaal………….

.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LENNIK