zaterdag 14 juli 2018

The Day After


The Day After
Onze 3e jonge duivenvlucht was wederom een prachtige vlucht. Opnieuw gingen de duiven 11516 stuks ‘vroeg’ los en wel om 7.20 uur. Dat vroeg lossen moet natuurlijk wel kunnen maar wanneer de mogelijkheid er is, komen de duiven vooralsnog prima naar huis.  De duiven zouden onderweg met een lichte kopwind  moeten afrekenen met een klein beetje oost er in maar daar merk je in de vroege ochtend niet veel van, met als gevolg dat de ‘overvlucht’ domineert.  In de kop van Noord- Holland worden ze namelijk fantastisch gepakt!
Duffel is voor mij nog geen 160 km en rekening houdende dat ze weleens een snelheid van tegen de 80 km p/u  konden halen, moest je binnen 2 uurtjes vliegen duiven hebben.  De duiven zaten Sky High en kwamen geweldig en vlot naar huis en met 10 minuutjes waren de prijzen er uit.
De jonge duiven specialisten haalden genadeloos uit en kregen ze fantastisch, zo ook de mannen in mijn eigen club maar met de 13e plek tegen 682 duiven, de 26e tegen 1120, de 47e tegen 2262, en 115e tegen 11516 duiven ben ik best tevreden.  De duiven kwamen dicht op elkaar naar huis en met 15 minuten waren er 25 van de 28 thuis en op dit moment is er nog één onderweg.  
In de club pakt Peter Beentjes opnieuw de 1e plek en maakt er een dubbelklapper van door ook de 2e plaats voor zich op te eisen. Peter grote klasse!
Peter met in zijn handen de duif die vorige week de 1e en vandaag de 2e plek pakt.
 

Piet Baltus pakt de 3e plaats, Simon Durge pakt de 4e en 5e plaats, Gerrit de Boer de 6e en Martin Knap de 7e plaats, op de 8e en 9e plaats vinden we de koploper van het jonge duiven klassement Wim Geerlofs ( Wim pakt er 6 bij de eerste 23) en de 10e plaats is voor de Combinatie van der Aar.
Volgende week gaan de jongen naar Asse Zellik en voor de oude duiven staat Nationaal Chateauroux op het programma, het lijkt er op dat de wind in de loop van de week gaat draaien en wie weet krijgen we ’n vlucht(en) met windje mee, zal even wennen zijn………….

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Day After