vrijdag 27 juli 2018

Vrijdag....Peronne en Oudenaarde


Woensdagmiddag werd er prima geanticipeerd op de te verwachten warme omstandigheden en zo zie je maar dat een vliegprogramma  niet ‘heilig’ is maar slechts een leidraad. Ik vond de oplossing uitstekend maar deze is (helaas) niet in alle afdelingen toepasbaar ( principiële vliegers). Alles is dus één dag opgeschoven, het enige probleem is de lossingsplaatsen…waar kan je staan en vroeg lossen?  Ondertussen hebben we goede ervaringen met ‘vroeg’ lossen dus laten we hopen dat er een geschikte losplaats gevonden wordt.  Oude duiven Peronne en jonge duiven Oudenaarde.
Zelf zat ik nog te dubben welke oude duiven meegaan op de MF en welke op de X vlucht, de DF duiven gaan normaal gesproken op zondag naar Numansdorp, maar met een zuidwesten wind is een X vlucht ook gelijk een mooi trainingsvluchtje van een paar uurtjes voor de duiven.  Van de andere kant wil ik ook mijn klassering op de MF verdedigen maar dan zitten ze 2 nachten in de mand….
Vrijdagavond komt er een omslag in het weer met wat buitjes en onweer, zo ook op zaterdagmorgen krijgen we te maken met dit weerbeeld,  de temperatuur zakt dan naar de 24 graden. Zondagochtend, bewolkt maar hopelijk vroeg los……..
De jonge duiven 27 stuks want vorige week is er één achter gebleven gaan sowieso mee, krijtwitte neusdoppen, droge oogjes en blanke lijven dus geen enkele reden om ze thuis te houden.
8 DF duivinnen gaan mee met de jonge duiven (X vlucht) en de overige oude duiven gaan naar Peronne. Uit deze ploeg  gaan er ook nog naar Gien maar zover is het nog niet want ook volgende week blijft het warm.  
Vrijdag nog een laatste update, de Belgen mogen vandaag, vrijdag, geen duiven inkorven, bijzonder! Narbonne los, Bergerac is uitgesteld.....Vrijdagavond regen buien, zo ook zaterdagmorgen, temperaturen rond de 25 graden dus verfrissende regenbuitjes op de heenreis naar Peronne. Zondag bewolkt, in de loop van de dag 25 graden en zuidwesten wind.
Allemaal succes....
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten