maandag 27 juni 2011

The Day After, maandagmiddag
Zo dat was me zondag wel een slagveld en bij het klok uitslaan waren er bij veel liefhebbers nogal wat lege plekken in het hok. Vriend Steef had het zondagmorgen voorspeld, onregelmatig, zwaar, pas 1600 uur duiven en vele lege plekken. Ik kan het alleen maar beamen. Steef je voorspelling is 100% uitgekomen. Gisteravond laat arriveerde er nog 1 doffer en 1 duivin net toen ik bezig was de duivinnen terug naar de ren te plaatsen. Wat mij opviel was dat de duivinnen er best uitzagen, 3 dagen mand,  meer dan 10 uur vliegen en gewoon prachtig rond. Het is toch opmerkelijk dat wij dit het zwakke geslacht durven te noemen. Vanmorgen vroeg zat er ’n jaarling doffer op me te wachten, precies die gene ik graag terug wilde. Nadat ik terug kwam van mijn eigen trainingsrondje(fietsen), ( onderweg nog even bij Marcel Tromp langs geweest, die er 4 stuks van Cahors prachtig op tijd pakt) zaten mijn 2 laatste duivinnen op me te wachten. Deze meiden waren nog net op tijd want na 10.00 uur is het “vies” warm geworden en zullen de achterblijvers van Chateauroux en Cahors het ontzettend moeilijk krijgen. Terug naar mijn 2 ‘vrouwtjes’ die voor de dubbelslag zorgde, de ‘900’ en de ’42’, 2 half zusjes en beide als moeder de “41”duivin. Vaders de “bonte Gilles”(Gilles de Nooijer) en de “zwarte 71”(Steef Duijn). (De teletekst duiven van broer Peter op Nateuil komen ook uit deze koppelingen.) 2 bewezen duivinnen die het waar maakte en ik maar denken dat ik voor deze vlucht betere had en ze daarom niet tekende. Uiteindelijk zijn er nog 3 jaarlingdoffertjes onderweg en deze zullen het ongetwijfeld niet gemakkelijk hebben.
We gaan ons nu maar weer richten op de volgende midfondvlucht, nieuwe duiven, nieuwe kansen en anticiperen op de warmte de komende dagen.
De jonge duiven trainen weer prima en de beslissing van de Afdeling alles ’n weekje op te schuiven is prima en komt mij ook wel goed uit. Doch!!!! Hoeveel duivenmelkers hebben de vakantie met hun gezinnetje gepland na de laatste jonge duivenvlucht? Ja, beste mensen van het bestuur jullie hebben de durf en de ballen om in het belang van de duifjes ’n vlucht te cancelen, nu nog ’n weeffoutje herstellen. Aan einddatums niet sleutelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten