dinsdag 28 juni 2011

Voorbereiding op Soissons

Maandagmiddag laat arriveerde er nog ’n jaarlingdoffertje, dus nog 2 te gaan. Dinsdagmorgen vroeg was het al drukkend warm en mijn duiven waren met geen stok vooruit te branden. Geeft niets want dat heb ik al vaker meegemaakt (met sub- tropische omstandigheden). Het enige waar de duiven behoefte aan hebben is lekker fris water en licht eten, het lijken zowaar voor ’n keer wel mensen. Lang hebben we niet kunnen “genieten” van het warme weer, want we kregen dinsdag  laat ’n verfrissende bui water over ons heen. Toch maar goed dat de africhting voor jonge duiven, dinsdag met die drukkende warmte is afgelast!! Richting het weekend krijgen we lekkere temperaturen en over de hele vluchtlijn wind op de kop,( dit is de voorspelling en je moet je toch ergens aan vasthouden) het is dus wel zaak de Midfond ploeg van de nodige brandstof te voorzien. Voor Soissons hebben we 10 doffers klaar zitten en zeker 6 duivinnen, hier zullen we nog 3 of 4 duivinnen aan toevoegen uit de dagfondploeg. Alle overige duiven staan in de planning om mee te gaan op de africhting uiteraard krijgen de  echte laatkomers  en de duiven die dat aangeven ’n weekje rust.
Als het ’n beetje meezit, gaan we woensdag, donderdag en vrijdag de duiven misschien  ‘n paar lapvluchtjes geven om wat ritme op te doen.
Dinsdag de duiven nog even laten checken bij de dierenarts, duiven van de dagfond en Midfond ploeg mee en het werd ‘n 0 meting. Zelf meegekeken door de microscoop en er was werkelijk niets te zien waar we ons zorgen over zouden kunnen of moeten maken. Na zo’n zware Chateauroux en 3 dagen mand is het fijn te zien dat de duiven genoeg weerstand hebben en het “geel’ buiten de deur hebben kunnen houden. Laten we maar hopen dat we zaterdag weer eens  ’n mooie vlucht krijgen en ook de “jonkies” goed naar huis komen.
Trouwens wat de jonge duivenvluchten betreft, hebben we nog al de nodige wijzigingen te verwerken gekregen. Veel werk aan de winkel om iedereen goed te informeren welke vluchten doorgaan en welke vluchten “tellen” voor de kampioenschappen en wie weet gaat de Afdeling toch ook nog de eerder vastgestelde eind datum van het jonge duiven seizoen respecteren en kunnen vele duivenmelkers met ’n gerust hart met vrouw en kinderen op vakantie gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten