donderdag 23 juni 2011

jonge duivencompetitie Rayon B

Jonge duivencompetitie Rayon B
Volgende week zaterdag gaat de jonge duivencompetitie van Rayon B weer van start.
De competitie gaat over de 1e, 3e en 5e jonge duivenvlucht. Na iedere vlucht voor deze competitie, wordt een uitslag en tussenstand opgemaakt. Na de laatste vlucht wordt tevens een eindklassement opgemaakt, waarbij de eerste 10 jonge duiven in het klassement geldprijzen verdienen. Deze zijn zo verdeeld  dat de 10e jonge duif nog een aanzienlijk bedrag kan winnen.   

De duiven moeten wel in de rayonuitslag staan om in de uitslag van de jonge duivencompetitie opgenomen te worden.

Op zaterdag 12 maart heeft de verkoop van de jonge duiven plaatsgehad.  Er werden in totaal 59 duiven verkocht door Jos Nijman, (vorig jaar 62) voor een totaal bedrag van € 4555. Hiervan is 10% voor de organisatie (€455) en er wordt dus € 4100 uitgekeerd aan de eerste 10 jonge duiven van het klassement.
50% hiervan gaat naar de kweker en 50% naar de speler. Dus als de jonge duif zowel gekweekt is, als gespeeld wordt door dezelfde liefhebber wordt het bedrag, dat voor een bepaalde prijs staat, verdubbelt.

De competitie bestaat uit de vluchten J01, Sint Job in het Goor,  J03 Nijvel en J05 Pommeroeul. Als reservevlucht geldt J06 Laon.
De prijsuitreiking van de jonge duivencompetitie vindt waarschijnlijk plaats bij de te houden feestmiddag/kampioenenhuldiging van Rayon B op 21 januari 2012.
Informatie over- en het verloop van de jonge duivencompetitie, bijvoorbeeld de deelnemende duiven of de uitslagen, kunt u vinden op de website van rayon b; www.rayonb-afd6.nl .
Succes!

Attractiecommissie Rayon B


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LENNIK