zondag 19 juni 2011

The Day After,
Vanmorgen door omstandigheden heel vroeg uit de veren om richting Schiphol te vertrekken. Om 5.30 uur was ik weer thuis en wat was het ‘n prachtig weer ( in onze regio) zo vroeg in de ochtend en dan dwalen je gedachten toch af richting St Vincent. Zouden er al duiven zijn? Nachtvliegers? Snel achter de p.c. en jawel, er zijn nachtvliegers en er vallen rond 5.00uur her en der wat duiven, ook 1 in Den Oever en dat is natuurlijk grote klasse. Die meldingsite van het N.P.O is echt ’n drama en ’n schande voor de duivensport, in deze moderne tijd zo’n dramatische site en er niets aandoen. ( op Bergerac ook niet te bereiken) Gelukkig kan je dan op het “praathuis” site nog wat zinnige informatie vinden tussen al het gezever en het slap gel…. Het was snel duidelijk dat er nog weinig duiven waren. Toch nog maar even naar Marcel Tromp in Egmond. Marcel, de kampioen van de Afdeling staat vaak garant voor vroege aankomsten. De 1e vlucht uit Bergerac was niet naar tevredenheid verlopen en dan kan je piekeren tot je ’n ons weegt maar dat kan je zomaar ’n keer gebeuren. Bij Marcel aangekomen werd het mij snel duidelijk dat we te laat waren en dat betekende dat hij nu mooi op tijd zat. Met 4 duiven mee de 1e en 2e getekende voorop en de 3e getekende zo rond 10.30 uur. Tegen 1379 duiven 10-28-85. Prachtige prestatie, klasse Marcel. Zo kan je weer vol vertrouwen naar de volgende vlucht en deze keer ’n ochtendlossing, die duifjes zagen er ook top uit, dus wie weet. Bedankt voor de koffie en tot ’n volgende keer.
De duiven zijn in de middag even lekker los geweest en hebben niets geleden. 1 duivinnetje die 1 uur na de prijzen kwam is aan de borst gewond niet verontrustend maar je hebt er ’n paar weken niets aan. Op zondag zet ik altijd ’n bad in de tuin en het trainen staat dan op ’n laag pitje en na 20 minuten vliegen, doken ze het water in en lag het gazon vol met duiven.
Uit de duiven van zaterdag probeer ik er ’n paar toe te voegen aan de Chateauroux ploeg en gaan we er ’n kleine 20 prepareren. Volgens het K.N.W.I. krijgen we wind op de kop! Dus ze moeten helemaal top zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LENNIK