zaterdag 7 april 2012

de kop is eraf


De kop is eraf

De eerste Vitesse vlucht zit er op. De duiven zijn boven verwachting rap naar huis gekomen*, de eerste maken in Heemskerk 73 km. per uur en dat met de wind pal op de kop. Mijn eerste duif valt om 19 over en is goed voor 1215 meter.  Het is mijn eerst getekende de “17”, hierna mijn 2e getekende de “26” en vervolgens mijn “46” de 4e getekende (vol  zusje van de “17”). E.J had het goed gezien want na lang dubben vrijdagmiddag kwamen we overeen, welke de getekende zouden worden en dat is in ieder geval goed uitgepakt. De duiven kwamen vlot achterelkaar en hebben geen centje pijn gehad van de kou. Slecht 1 duivin kwam veel te laat en liet zich pas zien om 15.00 uur, deze is gelijk zijn chipring kwijt. Te laat komen mag maar deze stond me al niet aan en krijgt geen  2e kans meer.

In P.V. Heemskerk tegen 800 duiven begin ik met de 14e plek  en draai er 17 van de 47 in de prijzen. In het Rayon goed voor 34e plek tegen 2966 duiven en 27 van 47 in de prijzen. In de Afdeling tegen 18457 duiven begin ik met de 64e plek en 34 van de 47 in de prijzen en dat allemaal met wind tegen

De grote overwinnaar in Heemskerk is ‘good old’ Piet van Vuuren . Piet is een echte vitesse specialist en pakt ook nu een prachtige serie.

Andere uitblinkers in Heemskerk zijn Henk Beentjes met een geweldige serie en 23 van de 32 prijs in het Rayon. Peter Jonker 20 van de 27, Sjaak Weel 15 van de 24, Peter Beentjes 23 van de 31 en Peter Nijman met 20 van de 42

In het Rayon pakt Heemskerk met wind op de kop toch een prachtige serie prijzen, trouwens Rayon B pakt ze ook in de Afdeling voortreffelijk.  Heemskerk pakt bijna 100 prijzen bij de eerste 200 in het Rayon!!!!

Allemaal fijne paasdagen en de winnaars van harte gefeliciteerd.



·         Op het lossingsblog hebt U kunnen lezen dat het ook vandaag niet gemakkelijk was om te lossen. Veel te koud (al hebben de duiven daar klaarblijkelijk weinig last van!) ook hadden we te maken met een gemeen regenfrontje (met zelfs hagel erin). Toen dit echter was overtrokken bij Meer, en de lucht openbrak, konden we gelijk overgaan tot lossen. De duiven hadden een supersnel vertrek met geen onregelmatigheden op de lossingplaats. Onderweg een harde wind op de kop met een half bewolkte lucht. De duiven zijn voortreffelijk doorgekomen en dat met een eerste ‘totaal’ lossing . We mogen best tevreden zijn!


Piet van Vuuren, de grote winnaar in Heemskerk!


Prachtige prijzen voor de paasvlucht, voor iedereen 'n mooie prijs.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Duivenmarkt Heemskerk