zaterdag 13 juli 2013

De lossingen


In P.V. Heemskerk zijn op Soissons 333 duiven mee, waaronder 18 stuks van mezelf. (83 prijzen te verdelen). Op Grimbergen zijn er 597 mee, waaronder 25 van mezelf. (150 prijzen te verdelen). Uiteindelijk zijn er 146 jonge duiven MINDER mee t.o.v. Duffel, bijna 20%! Hopelijk zet deze tendens niet door want dan zijn we snel uitgevlogen.

We gaan maar rustig afwachten hoe de duiven thuiskomen, oud en jong gingen ‘gezond’ de mand in maar ‘vorm’? Hopelijk krijgen we mooie vluchten met regelmatige aankomsten zodat het vertrouwen van duif en baas ’n beetje zal worden opgevijzeld.

De wagens zijn vrijdagmiddag met 2 wagens in Soissons gearriveerd en staan op de lossingsplek waarvan de nieuwe coordinaten zijn doorgegeven, dit scheelt snel ‘n 10 kilometer (dichterbij) dan de oude plek. Zaterdagnacht zijn de trailers met jonge duiven in Grimbergen aangekomen. Soissons en Grimbergen scheelt zo’n 180 kilometer, ruim 2 uren vliegen en hopelijk kunnen we hier rekening mee houden maar dit is niet onze primaire taak.

De omstandigheden om 6.30 uur.

In Frankrijk de gehele dag zonnig met temperaturen ronde de 25 graden en wind uit de noordoost hoek 15/20 kilometer. De gehele ochtend droge inversie, die pas rond 10.00 uur op 500 meter hoogte ligt. Ook in Belgie blijft deze inversie tot de middag op deze hoogte (1000 meter) aanwezig. In Nederland en Belgie ’n zwaar wolkenveld waar in de loop van de ochtend de zon doorheen prikt en de wolken wat oplossen. Ook in Belgie de wind noordoost en alleen in het noorden van Nederland noordwest.

Onze grootste ‘zorg’ is dus de ‘droge’ inversie, die zeker eerst tot 1000 meter gestegen moet zijn. Wij verwachten dus geen lossingen in Soissons voor 9.00 en Grimbergen voor 10.00 uur.

Update 8.15 uur
In Soissons, mistig/heiig. Voorlopig kunnen we niet lossen want heel Noord Frankrijk heeft hier mee te maken. Ook in Grimbergen waar we met 3 wagen staan zijn de omstandigheden lang niet goed.
Laten we hopen dat de komende uren het zonnetje zijn werk kan doen, de zichtlijnen goed worden, de lucht breekt en de inversie ruimt. We zullen echt geduld moeten hebben, pas om 10.00 komt er weer 'n update.
Update 10.00 uur
Het is momenteel in Soissons en omgeving (noord Frankrijk) nog steeds niet goed. De Belgen die ook op de lossingsplaats staan, zijn voornemens om 11.00 uur te lossen, we horen ook dat Afdeling 5 en Zeeland zijn gelost. Zij staan zo'n 150 kilometer verder en rekenen erop dat de mist is opgetrokken. De vervoerders worden al zenuwachtig want morgen mag je niet rijden in Frankrijk en de beheerder van de lossingsplaats is ook al langs geweest met de mededeling dat je ook niet op zondag mag lossen? We gaan ons er niet druk om maken want de mist/heiigheid zal gerust rond het middaguur opgelost zijn. In Grimbergen wordt het beter en we gaan overleggen met de mannen in Wolvertem wat zij voornemens zijn. Afdeling 5 heeft zijn jonge duiven in Menen om 9.30 uur gelost.
Rond 11.00 uur meer nieuws.

Na afstemming met de andere afdelingen en wat rekenwerk gaan wij de jonge duiven om 11.25 uur lossen. In Soissons zijn de Belgen begonnen met lossen en de duiven vertrekken niet echt 'vlot'. Zij hebben 3 lossingen en wij wachten tot ze vertrokken zijn. Rond 11.45 een update over het vertrek van de jonge duiven en misschien ook wel bericht uit Soissons.

De jonge duiven zijn prima vertrokken! In Soissons gaan de duiven om 11.45 los.

In Heemskerk is de lucht bewolkt met mooie stukken blauw en 'n kalm windje, toch zie ik over de weilanden nog wat nevel...... maar veel beter zal het niet worden. Allemaal veel succes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Duiven beurs!!!!