zondag 14 juli 2013

The Day After


The Day After

Zo net terug van mijn fiets trainingsrondje, even de kop ‘leegmaken ’en het lijf ‘pijn’ doen, krijg je weer energie van en dat had ik na ’n voor mij waardeloze zaterdag wel nodig.  Morgen maar eens beslissen wat te doen, zal ik de dagfond  afmaken, ja,  maar de midfond en jonge duiven ga ik voor gezien houden zoals het er nu voor staat. We zullen zien….Eerst maar eens vertellen wie er wel goed gepresteerd hebben in ons club.

We moesten lang wachten voor de duiven gelost konden worden maar uiteindelijk toch ’n goede keuze want de duiven zijn bij het grootste gedeelte van de liefhebbers  goed naar huis gekomen.

Grimbergen jonge duiven werd door Peter Nijman gewonnen. Mooie vroege duif en ’n mooie serie met 50% prijs, prima gedaan broer. De mooiste serie kopprijzen werd neergezet door Gerard Duijn met zijn kompaan Dirk Ebbers, samen de handen ineen geslagen en dit jaar met 5 weduwnaars begonnen en met ’n nieuwe ploeg jonge duiven. 5 duiven bij de eerste 8! Top mannen. Henk Beentjes weer mooi op ‘n 3e plek en Peter Beentjes en Peter Jonker maar ook Wim Geerlofs zitten van voren en pakken mooie prijspercentages. Zelf pak ik de 14e plaats en 10 van de 25 in de prijzen. Tevreden? Neen!  Als 1 van de weinige teveel duiven achter en dat is niet goed.

De hoofdprijs uit Soissons viel opnieuw ten prooi aan Gerrit de Boer en Sanne Mens en opnieuw met de ‘75’. Volgens mij de beste duif van Noord Holland!  Gerrit is bezig met ’n topseizoen, diepe buiging.  Smaakmaker is Peter Jonker met 5 duiven bij de eerste 10 en ’n geweldig prijspercentage. Wederom zit Henk Beentjes er prima bij. Zelf op ‘n 17e plek. Ook dat had ’n stuk beter ‘moeten’ zijn maar de duifjes zijn thuis en wie weet verrassen ze me nog eens.  De jonge duiven is voor mij ’n breekpunt, ogenschijnlijk kerngezond en toch niet thuiskomen dan gaat de selectie wel heel hard. Al met al voor mijzelf ’n onbevredigende, hele lange zaterdag die om 6.00 uur in de ochtend begon met de lossingen en dan heb ik het bij het klok uitslaan om 19.30 uur wel gezien en gehad.

De voorzitter van de afdeling Cees de Wildt pakt de hoofdprijs in Rayon A bij de jonge duiven, top Cees. Bas Thiele pakt wederom de hoofdprijs in ons rayon en dat lukt bijna niemand in ons rayon.  In rayon C is Jan Kuijzer met Nico de Jong de smaakmakers. Bij de oude duiven pakt tandem Rodenburg de hoofdprijs in de Afdeling. Nu is het niet de bedoeling dat ik de uitslagen ga reproduceren maar bovenstaande mannen ken ik persoonlijk. Mannen  super gedaan gefeliciteerd!  

Wij gaan ‘poetsen’ voor  Tours maar ik heb het donkerbruin vermoeden dat het wel Bourges zal worden. De afstand maakt niets uit maar in Tours is de lossingplaats onvoldoende.  We horen en schrijven het nog wel wanneer het definitief is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Duiven beurs!!!!