vrijdag 2 augustus 2013

Argenton & Arras

vrijdagmiddag 15.30 uur.

De laatste update met de verwachtingen.
Donderdagavond zijn er in P.V. Heemskerk 148 duiven ingekorfd voor Argenton, waaronder 21 van mezelf. (8 doffers en 13 duivinnen).
De duiven zijn donderdagavond overgeladen in 1 trailer, pin me niet vast op 'n mand maar ik meen zo'n 185 boxen.
De wagen is hierna onmiddellijk gaan rijden en omdat er 2 chauffeurs opzitten hebben ze in de relatieve koelte van de nacht en de vroege ochtend kunnen doorrijden en zijn reeds voor het middaguur in Argenton gearriveerd. Deze ervaren ploeg hoef je niet te vertellen wat ze moeten doen en ze zullen alle zorg aan de duiven geven. In Argenton was het inmiddels 32 graden.
De verwachting is dat het regenfront in de late avond al overkomt en verkoeling geeft en hopelijk hebben we morgenochtend gelijk goede zichten. ( vorig jaar pas om 7.30 uur los, Argenton ligt wat in 'n dal en altijd wat heiig). Morgenochtend vroeg zullen we weer contact opnemen en hopelijk kunnen we vroeg los.

Arras, is met de kennis van nu 'n ander verhaal en echt vroeg los zal waarschijnlijk niet kunnen.
Vanavond, bloedje heet bij het inkorven maar het weer gaat in de loop van de middag/ avond al veranderen en de temperaturen zullen zakken. Tegen het eind van de zaterdagochtend ziet de vluchtlijn er goed uit. In Heemskerk bijna 400 jonge duiven voor Arras.

Zaterdag update 7.15 uur.
In Argenton heeft het de gehele nacht geregend. Om 6.00 uur hebben we het eerste contact gehad en was het nog zwaar bewolkt. Momenteel trekt het open en zijn ze de wagen in gereedheid aan het brengen. Wij verwachten te kunnen lossen tussen 7.30 uur en 7.45 uur.
In Arras zijn de omstandigheden ook goed en zijn ze ook bezig met de voorbereidingen. De vluchtlijn ziet er prima uit, alleen in het oosten van Nederland nog niet goed.
Hier zullen we alles goed moeten kortsluiten met de vluchtleiding want er staan veel duiven op lossingplaatsen voor ons. De Belgen gaan om 7.30 uur lossen. Wij verwachten om 8.00/8.15 uur te kunnen lossen. (Afdeling 7 gaat er om 8.00 uur uit in Nijvel en Pommerouil)
De duiven in Argenton zijn los om 7.30 uur. Prima omstandigheden met 'n zonnetje, prima vertrek!

De duiven in Arras gaan los om 8.15 uur.

Later op de dag de voorlopige uitslag van P.V. Heemskerk.

Geen voorlopige uitslag maar toch de snelste tijden. In Heemskerk beginnen 'n aantal liefhebbers om 10 over 11 uur, echter 1 duifje zit ruim 4 minuten los en zit om 11.05.34  en deze is van Peter Beentjes. Peter gefeliciteerd met je overwinning!
Persoonlijk had ik ze wat eerder verwacht en wat dichter op elkaar. Waarschijnlijk heeft de sterke westen wind de duiven ver van de kust afgeduwd want veel duiven kwamen uit het binnenland terug.



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Duivenmarkt Heemskerk