zaterdag 24 augustus 2013

Peter Nijman wint Tessenderlo


The Day After,
de winnaar 1e tegen 517 duiven en 2e tegen ruim 2300 duiven
 

Zaterdag werd de wat ‘lastige’ vlucht uit Tessenderlo gewonnen door Peter Nijman.

Samen zaten we op de duiven te wachten en 2 minuten over 10.00 uur hoorden we gefladder en uit het niets viel ’n duif in de dakgoot, 1 fluitje was genoeg om hem op de klep te doen vallen en stond de tijd van 10.02.21 in het venster van de klok te lezen. Dit was genoeg om de eerste in Heemskerk en de 2e in het rayon te winnen tegen ruim 2300 duiven.  Hierna duurde het 3 minuten voordat de 2e zich aandiende maar ’n sperwer vond het leuk om het feestje te verstieren en het bontje bleef draaien en draaien en valt uiteindelijk na ’n paar minuten dralen. Na een 20 tal minuten zit 50% in de klok en dat was onder deze omstandigheden best ’n goed resultaat. Tegen 12.00 uur moesten er nog 2 van de 34 komen en laten dat nu net zomerjongen van 2012 wezen. Deze duiven kwamen net als de zomerjongen van 2013 gewoon te kort.  Peter pakt met zijn 065, een zoon uit de ‘36’ van Boni Wijns x de flodder duivin ‘61’, de hoofdprijs in Heemskerk en de 2e in het Rayon. In de club 12 van de 34 in de prijzen en in 16 minuutjes zijn de 130 prijzen er uit! Wat slechte vlucht. In het rayon 17 van de 34 in de prijzen en zijn de prijzen er in 23 minuten uit.

Steef Duijn pakt fraai de 2e plaats en 7e plaats. Henk Beentjes pakt de 3e-8e en 10e plaats, Nico van Duivenvoorde de 4e en 9e  en heel netjes 5 van de 8 in de prijzen. Gerrit de Boer & Mens en Simon Durge pakken ook elk ’n duif bij de eerste 10.

Verder hadden we onze jaarlijkse barbecue en deze werd druk bezocht en was goed georganiseerd en heel gezellig en dat laten de foto’s ook wel zien. Ook was er gelijktijdig de prijsuitreiking van onze nieuwe jonge duivencompetitie met prachtige geldprijzen.




Al met al ’n mooie middag/avond van onze prachtige club in Heemskerk

hapje en drankje

de mannen hebben de stamtafel buiten gezet

Familiesport en lekker met pappa ( John Hardebol) mee


en nog een Zonneveld met een hoofdprijs

opnieuw 'n Zonneveld met 'n prachtige geldprijs

voor de troostprijs en die kleine kon haar spaarpot vullen!

Het clublokaal zat vol
 

 de laatste versie van het roer om!




Roer om deel 2.

De laatste tijd hoor je steeds meer leden mopperen, seizoen te lang, onvriendelijk voor het thuisfront, te zwaar, te duur, ontzettend veel verliezen en uiteindelijk concoursen met zeer geringe deelname……..het loopt heel hard van ons af. Willen we veranderen, moeten we veranderen?  We zijn ontzettend conservatief maar klagen steen en been, menig voorstel kan gelijk weer  de prullenbak in want in de ‘wintermaanden’ zijn we alles weer vergeten. De moed zakt je in de schoenen om wat voor te stellen en meestal is het aan ’n dood paard trekken. Toch waren er dit jaar heel wat duivenliefhebbers waar ik contact mee had die ‘riepen’/ vroegen om ’n nieuw programma. Ik ben er eens voor gaan zitten.  Wie weet ben ik wat vergeten, zaken over het hoofd gezien en moet het een en ander nog fijn geslepen worden. Schiet er maar op en laat het eens weten, want er moet natuurlijk wel draagvlak voor wezen.  Joslia.nijman@ziggo.nl

Kampioenschappen spreken voor zich,  Vitesse 5 vluchten, Midfond 5 vluchten, Dagfond 5 vluchten, jonge duiven 6 vluchten/ kampioenschap 2e tour oud Vitesse. Op al deze disciplines  ook hokkampioenschappen en geef hier veel meer aandacht en credit aan. Geen kampioenschappen totaal oud en generaal

 

 

In deel 2 beginnen we eerder, houden de zelfde hoeveelheid vluchten maar de aansluiting jonge duiven vluchten is beter! Dan in deel 1.

Indien men nog zou overwegen dat de dagfond vluchten allemaal of misschien de laatste 2 CENTRAAL ingekorfd moeten worden, mooie gelegenheid extra jonge duiven africhtingen in te lassen.

12/4  Meer V

19/4  Duffel V

26/4  Asse V

03/5  Nijvel V

10/5  Arras V

17/5  Morlincourt MF

24/5  Orleans DF

31/5  Morlincourt MF

07/6  Bourges DF

13/6  Morlincourt MF

21/6  Chateauroux DF    africhting jong

28/6  Morlincourt MF

05/7  Blois DF                    africhting jong

12/7  Morlincourt MF

19/7  Argenton DF             africhting jong

26/7  Meer jong/oud         09/8

02/8  Duffel J/O                  16/8

09/8  Asse J/O                     23/8

16/8  Nijvel J/O                   30/8

23/8  Morlincourt J/O        06/9

30/8  Morlincourt J/O        13/9

De bouwvak is van 21 juli/ 08 augustus. De schoolvakanties 5 juli/17 augustus. (2014)

We kunnen ook de jonge duivenvluchten 9 augustus laten beginnen!!!! En lassen ’n vakantie periode in van 19 juli tot 8 augustus  De groene datums worden vervlogen indien je een vakantie periode inlast.

Conclusie;

We beginnen ‘normale‘ tijd, alle weken slechts 1 vlucht, minder vluchten, vakantie periode. Gezin vriendelijk, financieel aantrekkelijk voor de leden. Voor de organisatie waarschijnlijk ‘vollere’ containers door slechts 1 vlucht per weekend. In 2014 beginnen met de laatste 2 dagfondvluchten centraal in te korven. (kosten reductie)

De jonge duiven in de pluimen houden is geen probleem want we hoeven ’n aap ook niet te leren klimmen en iedereen weet hoe het werkt.

Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk aanbevelingen over te nemen, uiteraard zijn er ook nog andere oplossingen maar ik probeer vast te houden aan ’n aantal uitgangspunten die voor de toekomst belangrijk zijn. We zijn allemaal individuen die ons ‘eigen’ spelletje willen spelen, onze eigen belangen willen laten prevaleren mede hierdoor is de sport in ’n vrije val naar de afgrond terecht gekomen. Kunnen we het stoppen, willen we het stoppen, willen we samen nog iets doen en niet lijdzaam toezien, misschien is dit programma ’n stapje in de goede richting.  

 

 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Op naar Duffel