zondag 4 augustus 2013


The Day After,

Het oude duiven seizoen zit er op en dus is dit ook de laatste keer dat ik terugblik op ’n vlucht. Gisteren moesten de jonge duiven uit Arras komen en ben ik wezen kijken bij ’n echte specialist, namelijk Peter Beentjes. Het was langer wachten dan ik verwacht had voordat de eerste duif zich liet zien maar dan plotseling komen er 2 aan. Peter zag al snel dat er ‘n ‘vreemde’ tussen zat maar na ’n rondje of 3, tikt het duifje uiteindelijk de plank aan. De meldpost (Ria) moest nog ’n pennetje zoeken dus het was de eerste melding ! Hierna  toch ruim 4 minuten wachten op de volgende duif en het duurde wel even voordat ze wat regelmatig doorkwamen. De vader van Peter, Piet was ook komen kijken alsmede zijn vriend Peter Jonker, die door onvoorziene omstandigheden helaas zelf geen duiven kon spelen. Uiteindelijk waren met zijn drieen getuigen van ’n vroege duif, die de 1e in de club wint en net niet de 1e in het rayon, het duifje wordt nipt geklopt maar ‘n 2e plaats is ook prachtig. Toen de meeste duiven thuis waren nog even de hok accommodatie bekeken en de nodige oude en jonge duiven in handen gehad, topduiven, de lat ligt bij Peter enorm hoog maar wat er dan uiteindelijk op je hok over blijft, is dan ook van uitzonderlijke klasse. Peter van harte gefeliciteerd met je overwinning.

De meeste jonge duiven zijn bij iedereen wel huiswaarts gekeerd, bij klok uitslaan zaterdag avond misten de meeste liefhebbers vaak nog wel 1 duifje maar bleef de schade beperkt. Blijft natuurlijk de vraag waar zaten de duiven en waarom kwamen ze niet echt vlot af terwijl het ‘prachtig” duivenweer was. Persoonlijk denk ik dat de wind de grote boosdoener was en veel duiven bij wijze van spreken even langs Hoorn/Medenblik zijn gevlogen, in ieder geval zaten de duiven veel te diep en kwamen allemaal uit de oosthoek terug. (Broer Peter pakt mooi de 9e  en 11e plek tegen 392 duiven!) 

Hierna naar huis en alles klaar gezet en in gereedheid gebracht voor de duiven van Argenton. Regelmatig op internet zitten kijken hoe rap ze in Afdeling 5 zouden vallen. ( Martin van Zon wint Ruffec en maakt ’n topuitslag en kijk vooral ook eens naar zijn getekende duiven, super! Ook de mannen Verkerk maakten wederom ’n topuitslag) Even voor drieen ’n telefoontje dat de eerste vallen in de regio Amsterdam. Zelf moet ik wachten tot 15.35 uur en pak hiermee de 2e plek in Heemskerk want Max van Delden wint de hoofdprijs . Max van harte!

Met mijn eigen uitslag ben ik best tevreden en klommen de duiven en de baas uit ’n dalletje/inzinking 2/6/8/10/14/16/17/19/29 en in het Rayon 23/30//39/42/57/61/63/71/103/135. Hierdoor werd ik 1e kampioen dagfond onaangewezen in P.V. Heemskerk.

Mijn eerste duif was trouwens de ‘173’ ’n geweldig fijn duivinnetje die ik boven aan de lijst had gezet, maar dan komen even voor vier uur de eerste telefoontjes met de vroegste meldingen en Ron van Rijn wint de  1e van de Afdeling en maakt ’n werelduitslag met 8 van de 8 en dan zijn er liefhebbers genoeg die nog moeten beginnen! Ron super en van harte gefeliciteerd.

Het oude duiven seizoen zit er op en heeft duidelijk laten zien dat het voor veel duiven dit jaar te zwaar was.  De selectie is hard, zal nog harder moeten worden, de leermomenten zijn keihard binnen gekomen, wil ik meekomen moeten er veranderingen komen. Dagfond is meedogenloos, het draait om super duiven, duiven die het ‘kunnen’ en om ’n doordacht systeem, kortweg alles moet kloppen, zo niet, doe je gewoon niet meer mee voor de hoofdprijzen. Werk en uitdaging genoeg voor 2014 en dat is vandaag al begonnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Op naar Duffel