zondag 11 augustus 2013

prachtig vliegweer


De wind bepaalde zoals altijd waar de vroege prijzen vielen maar de duiven kwamen in alle rayons mirakels goed af en er waren genoeg liefhebbers die na ’n groot half uurtje de kleppen al dicht konden doen.
 Ook de africhtingen verliepen super snel en niet alleen voor de ervaren oude duiven en herintreders, neen ook de onervaren zomerjongen kwamen vlot thuis. Jammer dat er toch wat ruis op de lijn zat betreffende de communicatie met ’n andere afdeling. Wanneer je niet kunt lossen vanwege de omstandigheden ter plekke, kan je hoog of laag springen maar dan gaan ze niet los. Zelf was ik vrijdagavond er nog van overtuigd dat de africhtingen ook vroeg los zouden kunnen gaan maar zware lage bewolking, miezerig weer aan de kustlijn in Zuid Holland zorgde voor vertraging terwijl ik in Heemskerk in het ‘zonnetje’ zat.

Uiteindelijk kwamen de duiven niet doorelkaar aan bij ons (en bij de andere afdeling). Een hoop gekissebis of niets af. Complimenten aan de vervoerders en convoyeurs want het is prima verlopen.

Zelf had ik alleen duiven mee op de africhting en ze kwamen netjes (allemaal) thuis. 1 redelijk zwaar gewond (kop van de vleugel en krop) en ’n ander zit er ook nog versuft bij en wat is het dan knap dat ze nog thuiskomen.
die gaat niet meer mee, dit jaar
 De overwinning in Heemskerk ging niet naar Piet van Vuuren (zoals op de voorlopige lijst) maar naar Henk Beentjes. De tijd van Piet stond niet goed op de meldingslijst, dus mannen volgende week op tijd en goed met de ringnummer doorgeven. Wanneer er volgende week wel ‘vroege’ vallen, ben je de pineut. Henk van harte! Het duifje wat nu 2e werd  bij Piet van Vuuren is er eentje van broer Peter. Dit duifje is bij Piet binnengelopen en bleek liever bij Piet te vertoeven dan bij broer Peter. Peter smeekte bijna “ piet ga ermee spelen, het is toch ’n leuk beestje en ik heb er niets aan”. Het nestmaatje vloog bij broer Peter ’n eerste, dus ……

Volgende week Meer, onze eerste natour vlucht en ook onze laatste jonge duivenvlucht. In de planning staat Soissons en uiteindelijk hebben we dit jaar de laatste keer de lossinglocatie van de Belgen gevonden en hebben er ook gelost. Deze plek heeft 1 probleempje er moet verplaatst worden alvorens te lossen. Persoonlijk ben ik hier geen voorstander van, extra stress, wagen weer waterpas zetten etc.  Mijn advies ga lekker nog ’n keer naar Morlincourt. We zien en horen het wel.  Wat ik ook deze week las, de N.P.O. heeft waarschijnlijk 'n nieuwe lossingplaats in Belgie gevonden, namelijk Asse  (gemeente Vivoorde) i.p.v. Srombeek. Beetje mosterd na de maaltijd maar het is 'n beginnetje en er kunnen op deze parkeerplaats van 'n sporthal wel 12 trailers staan.  
 
kweekdoffers op rust

kweekduivinnen op rust
 
 
Klik op bovenstaande link en je leest 'n verslag van de beste duivenfotograaf van Nederland en Jan is ook lid van P.V. Heemskerk.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten