zondag 18 augustus 2013

The day after


 The Day After,
Zaterdag was ’n prachtige dag voor de duiven en er zullen geen verliezen geleden zijn. Toch zou ’n beetje minder wind wel welkom geweest zijn,  maar wie weet krijgen de specialisten nog ’n mooie Sens met kopwind?
Morlincourt werd in de club gewonnen door Peter Beentjes. Een mooie dubbelslag 1 en 2, ook de serie mag er wezen 11 van de 25. Peter werd dan ook door zijn uitstekende prestaties KAMPIOEN jonge duiven on en aangewezen. Peter van harte.
Max van Delden pakt de 3e plek, verder zien we in de toptien Gerard Duijn, Simon Durge, Wim Geerlofs, Piet van Vuuren, Steef Duijn die keurig 50% prijs pakt, Henk Beentjes en de Boer & Mens. Prachtig mooi, allemaal dicht op elkaar.
 Meer, werd gewonnen door Sjaak Weel, wanneer het snel gaat is Sjaak altijd in het snuitje van de uitslag te vinden. In de club 1 en 3, met een oude en een jonge duif, dat is al top maar Sjaak pakt ook de overwinning in het Rayon. Sjaak van harte gefeliciteerd. Verder pakt Steef Duijn er 3 bij de top tien.
Broer Peter moest de familie naam hoog houden, afgelopen week tipte ik hem al nadat ik zijn duiven had gezien. Peter begint met de 4e plaats, de rest bleef nog even de nodige rondjes draaien en in 4 minuten draait hij er 26 van de 32 in de prijzen.
Mijn eigen duiven 22 jonge duiven, herintreders die al helemaal kaal vallen en slechts op 4 oude pennen staan en 5 zomerjongen mochten/moesten mee. 3 geblesseerde duiven mochten thuis blijven. De duiven stonden niet in concours maar mochten aan een onderlinge competitie meedoen want je bent kansloos met ‘kale’ duiven tegen het echte geweld, toch was ik niet ontevreden en ze zitten allemaal weer in het hok. Met droog weer mogen ze komende week opnieuw mee en doen ze toch de nodige ervaring op.
De snelle mannen bij elkaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Duivenmarkt Heemskerk