zaterdag 5 april 2014

lossing bergambacht


Vrijdag zijn er in Heemskerk 856 duiven ingekorfd. 561 zijn er over de antenne gegaan en 295 fondduiven zijn als invliegduiven mee. In Heemskerk maken we er gelijk ’n (oefen) klokvlucht van.

Het eerste bericht uit Bergambacht…..

Bergambacht

Zaterdag 5april 8.00 uur.

Wij staan vandaag met 5 trailers op ’n voor ons nieuwe lossingplaats. Onze hoofdconvoyeur heeft vanmorgen eerst de coordinaten geprikt N 515546.5 E 044736.5  De lossingplaats is een bouwplaats waar momenteel weinig activiteiten plaats vinden, mooie open ruimte en dus ’n pracht plek om duiven te lossen.

Het is zo vroeg in de ochtend nog tamelijk fris, we krijgen vandaag eerst te maken met een bewolkte lucht en een wind/briesje uit (zuid)westelijke hoek, momenteel mist, nevel en lichte inversie over de vlieglijn . Laat in de ochtend zal de bewolking wat breken en krijgen we te maken met stapelwolken en zon  Zodra de temperatuur wat opgelopen is en de overige omstandigheden goed zijn, zullen we gaan lossen.  Wij verwachten dat dit zeker niet voor 10.00 uur zal zijn. Afdeling 5 staat achter ons (Meer en Nispen) en daar zullen we contact mee onderhouden. Rond 10.00 uur de volgende update.

Update 10.15 uur
langzaam wordt het beter, toch verwachten wij niet voor 11.30 uur te gaan lossen

Update 11.30 uur.
De satelliet beelden laten zien dat de opklaringen rap vanuit het westen binnen komen. In Heemskerk is het rond 11.30 uur prima weer. Op de lossingplaats is het nog niet zo ver, maar met 'n voorzichtige inschatting moet het rond 12.30 uur over de gehele vlieglijn goed kunnen zijn.
Om 12.30 dan ook de volgende update!

A/B los om 12.30 uur super vertrek!
Afdeling 5 heeft besloten ook rond 12.30 uur in Meer te gaan lossen.
De duiven zullen geen last van elkaar hebben maar we hebben besloten de overige rayons vast te houden tot dat de duiven van afdeling 5 over zijn getrokken

14.00 uur
De duiven van afdeling 5zijn zo rond 13.10 over Bergambacht getrokken. Deze informatie kreeg ik van Martin van Zon, afgesproken dat wij nog 'n 45 minuten wachten zodat de latere duiven ook thuis zijn.
Wij gaan wij de duiven van D/E om 14.00 uur lossen en C/F om 14.15 uur.

De duiven van me zelf zijn super naar huis gekomen en ook de 2 laatste zijn ruim voor 14.00 uur thuis. Toch vernam ik lokale buien met hagel in Muiden en Oostzaan. Dus de wat latere lossing komt goed uit!  Iedereen 'n goede en mooie africhting en goed weekend.



Het ging niet helemaal goed en dat kan en mag niet meer gebeuren! U hebt er recht op om te weten waarom het fout is gegaan en bieden onze excuses aan want het is niet leuk als je duiven al in je hok zitten en je ze niet ziet thuis komen!

De lossingcommissie heeft nadrukkelijk aangegeven dat de verste afstand als eerste los gaat, de opdracht was dan ook D/E om 14.00 uur en C/F 14.15. De convoyeur had echter ’n briefje mee van de vervoer coƶrdinator hoe de wagens beladen waren en volgorde van lossen en heeft dat abusievelijk aangehouden. Laten we het maar houden op ’n Babylonische spraakverwarring want fouten maak je niet expres.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Day After