vrijdag 11 april 2014

Voorbereidingen op Meer


Zaterdag 12 april vliegen we onze 1e wedvlucht van uit Meer. Het betreft ’n gezamenlijke vlucht en het is vanaf nu voor het ‘echie’. De vitesse mannen zullen alles uit de kast halen en zullen proberen de uitslagen te domineren. In Heemskerk hebben wij ’n aantal van deze mannen dus het zal ‘vuurwerk’ worden. Vorige week zijn de systemen uitgetest en dat is prima gegaan, helaas zag ik dat in ons Rayon B slechts 3 van de 10 verenigingen de ‘bestanden’ hebben opgestuurd en vergeleken bij de andere Rayons zijn we met stip het rayon met de minste inzendingen!

Over afgelopen dagen is niet veel te melden, de duiven zitten rustig op het hok, zijn gezond, donzen, hebben goede eetlust en trainen redelijk tot goed. We doen mee maar verwachten er voorlopig nog niet veel van. Deze week zal ik ook wat duivinnen spelen maar dan zal de doffer/partner wel thuis blijven, dat wordt nog even puzzelen en op de dag van inkorven zal ik beslissen wie er mee gaan. De thuisblijvers zijn sowieso zondag weer aan de beurt.

De jonge duiven beginnen nu toch wel te trainen al komt de bezemsteel er wel aan de pas om de laatste ook in de lucht te krijgen. Bij 1 keer opjagen laat ik het meestal want uiteindelijk moeten ze uit zichzelf het luchtruim kiezen en gaan trainen, hopelijk gaat dat eerdaags spontaner gebeuren want het voer is al wat ‘lichter’ gemaakt. Zo’n koppel van 50 jongen door de lucht zien klieven is een prachtig gezicht, heb er trouwens nog nooit zo veel gehad………

Ik lees op internet over ’n nieuwe naam van de dopingcommissie, ’n nieuwe lijst en ‘n datum wanneer dat ingaat en belangrijk waartoe zij bevoegd zijn. Helemaal goed pak de boel maar eens goed aan en klop dat stoffige imago er van af.

*De weerverwachtingen voor zaterdag zijn eerst half bewolkt, vooral in de ochtend uren. In Noord-Holland zal de lucht later in de ochtend breken en is het licht bewolkt en kan de temperatuur oplopen naar 14/15 graden.  Wind W.Z.W kracht 3. In het zuiden krijgen we ook te maken met lichte bewolking en draait de wind in de vroege ochtend van Noord naar west zuid west.

* bron MeteoGroup vrijdag 10.00 uur

De duiven gaan van gelijk los (alle rayons tegelijk) dus dat scheelt tijd en kan niet leiden tot misverstanden. De gemiddelde afstand in de afdeling zal zo’n 120 kilometer bedragen en we gaan zeker ‘n 90 minuten redelijk omstandigheden vinden over de gehele vlieglijn. Wat wel eens wordt vergeten, onze afdeling is vrij lang en omringd met de Noord, Waddenzee en het IJsselmeer. Wij hebben dus te maken met diverse invloeden en zijn mede hierdoor vrij voorzichtig, iets wat door andere afdelingen niet altijd wordt begrepen. Nu kunnen oude duiven best tegen ’n stootje en vinden hun weg vaak wel naar huis terug maar het moet natuurlijk geen loterij worden. Zaterdag ziet het er best goed uit maar met ’n krachtige west zuid westelijke wind moet je maar alleen in je eigen cluppie kijken want er zullen veel duiven uit de verkeerde hoek komen. Ook zullen er wel weer genoeg doorschieten.  Het wordt vast ’n mooie leerschool voor de jaarlingen.

(vorig jaar op onze eerste wedvlucht Meer 20 april, bewolkt, fris en N.N.O. wind)

Vorige week naar aanleiding van het drama wat Jack Spaansen overkwam, kreeg ik ’n reactie zijn mailadres te verstrekken. Spontaan werd hulp aangeboden. Grote klasse!  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LENNIK