Gorinchem


Zaterdag 2 april Gorinchem

Vrijdag zijn er door 38 liefhebbers in Heemskerk 974 duiven ingekorfd, waarvan er 258 niet over de klok zijn gegaan (marathonmannen). Best weer even spannend met al die nieuwe klokken/updates maar op een paar niet meewerkende printers na werd de klus toch weer prima door de inkorf en automatiseringsploeg geklaard.  Drukte van jewelste, gezelligheid troef in de kantine en op tijd klaar met het inkorven om vervolgens wel lang te moeten wachten op de trailer, menig telefoontje werd gepleegd en uiteindelijk arriveerde de trailer klokslag 21.00 uur in Heemskerk. 1 uur later dan de planning, gelukkig zat de kantine nog vol en sprong menigeen even bij om de oplaadploeg te helpen, 39 manden er in en 10 minuutjes later kon de trailer alweer vertrekken. Kees Niesten werd bereidt gevonden voor de trailer uit te rijden naar Uitgeest want men had geen idee, hoe er te komen. We hebben ons van de goede kant laten zien maar het is te hopen dat de vervoerscommissie de ophaaltijden even goed gaat evalueren want het kan en zal toch wel wat sneller moeten.
Zelf heb ik mijn oude ploeg meegegeven en mogen de jaarlingen hun kunsten zondag laten zien vanuit Numansdorp.
Voor zaterdag zijn de vooruitzichten redelijk tot goed maar zijn de ochtend uren vrij koud. We hebben dan ook afgesproken niet vroeg te lossen, vrijdagavond belde Harald, de contact persoon van afdeling 5 nog op en was de zelfde mening toegedaan. Het is vrijdagavond 22.00 uur wanneer ik dit aan het papier toevertrouw, morgen om 8.00 uur de eerste update.

Zaterdag 2 april 8.00 uur
We hebben in de ochtend uren te maken met dichte bewolking, lage temperaturen en inversie. De verwachting is dat rond 11.oo uur de bevolking gaat breken en het zonnetje tevoorschijn kan komen. Voor 10.30 uur zullen onze duiven niet gelost worden.
We hebben om 8.00 uur contact gehad met onze H.C. 2 wagens zijn rond middernacht gearriveerd, de overige wagen vele uren later. We nemen rond 9.00 uur contact op, om te vernemen hoe laat en met hoeveel duiven men is gearriveerd, alsmede de coordinaten.


Update 9.30

We staan in Gorinchem met 4 wagens. De coordinaten N5150222 E0500263 De omstandigheden zijn zeker nog niet goed in Gorinchem dus alle tijd de duiven te verzorgen maar ook om de puntjes op de i te zetten want 6 rayons in 4 auto’s vraagt om wat extra aandacht zeker omdat de duiven van A&B als eerste gelost zullen worden later gevolgd door DCEF te samen. De duiven van B zijn in beeld gebracht en deze duiven/deuren worden met de hand gelost. Mannen genoeg aanwezig dus dat moet geen probleem worden. De duiven van A zitten in hun eigen trailer.

Nu wachten op wat opklaringen die volgens Meteo Consult zo rond 11.00 uur moeten komen.


Update 11.40 uur

De omstandigheden zijn goed, wij zijn voornemens te lossen om

11.45 uur A&B  / 11.55 uur DCEF
DCEF zijn niet om 12.00 maar om 11.55 gelost vanwege één deur die eerder openging!
       

 

Reacties