vrijdag 1 april 2016

voorbeschouwing Gorinchem


14 #nieuwsvanachterdeduinen#

Voorbeschouwing.
Dit weekend onze eerste en enige africhting voor het echte werk begint, wat gaat het ons brengen, wie zijn de favorieten? In mijn club in Heemskerk met maar liefst meer dan 40 ‘vliegende hokken’ zal het weer een spannende strijd worden. Gaat Sjaak Weel opnieuw voor de 1e plek in het rayon, wat doen de runner-ups Max van Delden, Henk Beentjes, Gerrit de Boer met respectievelijk hun 4e-5e-en 6e plaats (afgelopen seizoen) gaan ze zich verbeteren en Gerrie Lotterman die fraai 10e  werd, gaat hij weer het vitesse programma spelen of ligt de nadruk dit jaar op de dagfond. P.V. Heemskerk had maar liefst 6 man bij de eerste 10 in het Rayon, we missen in dit rijtje Peter Beentjes, die op de 7e plaats eindigde. Peter speelt zijn duiven niet meer, maar zal ongetwijfeld de prestaties van zijn duiven en hun nazaten blijven volgen. Op de Midfond was het Henk Beentjes die kampioen van het rayon werd en nu was het Sjaak Weel die hem op de hielen zat, samen met Dirk Ebbers. Komen er dit jaar nieuwe namen bij uit onze club? Op de dagfond waren we slechts met één man vertegenwoordigd in de toptien en wel met Sam de Jong (10e plek), Max van Delden en Gerard Weel volgden keurig op de 11e en 12e plaats. Dit jaar hebben we Ron van Rijn in de gelederen, is Gerrie Lotterman weer op volle oorlogssterkte en  zelf zal ik ook weer meedoen maar er zijn er vast meer. Wat gaat Gerrit Twaalfhoven doen? Echte allrounder, oud of jonge duiven het maakt Gerrit niets uit, we zullen rekening met hem moeten houden. Wat gaat er gebeuren bij de jonge duiven? Zullen er nieuwe hokken opstaan om de hegemonie van Simon Durge te doorbreken. Wim Geerlofs en Gerrit Twaalfhoven zijn de echte specialisten maar er moeten  toch meer ‘melkers’ zijn die kop kunnen spelen. We hebben dit seizoen een speciale competitie, wie weet gooit men niet te snel de handdoek in de ring en blijft het tot het einde spannend met nieuwe namen. 

Wat gaat 2016 ons dus brengen, staan de zelfde mannen van 2015 er weer, kunnen we dit straks al aflezen van één enkel africhtingsvluchtje? Ik denk het niet!   Maar de eerste echte wedvlucht staan de ‘snelle’ mannen er echt wel, daar ben ik van overtuigd.  Moet dit? Je kunt ook genieten van mooie uitslagen, of van de ene super duif op je hok waarmee je in de kijker speelt.

Belangrijkste is dat we schik hebben en kunnen genieten van onze mooie sport, we hebben kampioenschappen maar die zijn echt niet voor iedereen het belangrijkst. Onze sport biedt zoveel mogelijkheden om te genieten. In Heemskerk mogen we elkaar graag even “stangen’/ plagen, de boel op scherp zetten. Ik wens mijn clubgenoten en speciaal de nieuwkomers allemaal een fijn seizoen toe.

Wat zijn mijn eigen plannen?  Allereerst ben ik niet voornemen in het seizoen op vakantie te gaan en zal bij mij de nadruk komen te liggen op de dagfondvluchten. Mooie uitslagen maken en aan de kop meedoen is het streven, de vitesse vluchten gebruik ik om in te vliegen en hopelijk laten ze dan op de midfond/dagfond zien, dat de strategie de juiste is geweest. De afgelopen 4 jaar heb ik mijn jonge duiven summier gespeeld en vaak alleen op de nalijn, dit jaar gaan ze met het jonge duiven programma mee en wil ik wel eens zien wat ze op die laatste 3 vluchten in hun mars hebben.
De vooruitzichten voor Zaterdag
Wat kunnen we zaterdag van het weer verwachten? De wind komt uit de zuidhoek met wat oost erin Z.Z.O. 2/3. Half bewolkt met weinig zonkracht, weinig tot geen kans op regen en een temperatuur die de 15 graden, later op de dag, misschien gaat halen. In het verleden hebben we de eerste africhtingen wel slechtere vooruitzichten gehad!  De zondag ziet er ook ‘goed’ uit dus zijn je duiven niet klaar, kun je wellicht zelf zondag aan de slag of  de duiven met één van de vele ‘karretjes’ meegeven. De duiven gaan niet naar Breda maar naar Gorinchem! De coördinaten staan zaterdag op de site!
Bij me zelf zijn de duiven deze week een paar keer weggeweest, niet verder dan 25 kilometer, de oude duiven snappen het spelletje, de jaarlingen nog niet helemaal en sommige begrijpen er echt niets van. Ze komen ‘goed’ naar huis en dat vind ik belangrijk, dwalen en dolen en er een dagje extra overdoen, probeer ik te voorkomen want je krijgt ze zelden meer goed. Het zijn maar oefenvluchtjes en ook a.s. zaterdag is een trainingsvlucht, schieten ze door en ze moeten tegen wind nog een stukje terug moeten ze wel een beetje ‘reserve’ hebben. Zelf speel ik a.s. zaterdag al mijn oude duiven en gaan de jaarlingen zondag mee naar Numansdorp

A.s. Zaterdag  2 april zal ik op het blog van de afdeling het wel en wee, afwegingen en lossingstijden van onze duiven weer vermelden http://duivensport-nh.nl/category/actueel-lossings-info/ , uiteraard zal ik ook op dit Blog, de lossing gegevens vermelden alsmede na afloop de resultaten van P.V. Heemskerk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten