Quievrain 30 april


30 april Quievrain
Vrijdagavond zijn er in Heemskerk 786 concoursduiven ingekorfd en 267 vrachtduiven. We hebben 197 prijsduiven te verdelen.
Zelf heb ik 30 duiven mee, 14 doffers en 16 duivinnen. Beduidend minder dan de weken voordien, de duiven die tot nu toe weinig tot niets hebben laten zien heb ik thuis gehouden. Hopelijk hebben we zaterdag de mogelijkheid om te lossen…………..
Update zaterdag 30 april


Dikke bewolking ten oosten van Brussel en Limburg, de westlijn in Nederland ziet er redelijk uit, Belgie, kortstondig weinig wolken, stapelwolken waarin een buitje kan ontstaan, dit zijn lichte buitjes zonder onweer en hagel. Ochtend temperatuur 3-6 graden, in de loop van de middag 8-12 graden, wind draait van Z.W. naar N.W.  De grondinversie verdwijnt tijdens de eerste ochtenduren.

Om 7.00 uur contact geweest met onze H.C. in Quievrain, momenteel zwaar bewolkt, zodra het wat gaat breken wordt contact op genomen.

8.30 uur er komen wat opklaringen in Quievrain, ook in Duffel worden de omstandigheden beter. Afdeling 5 gaat voor ons uit (in overleg) en zijn voornemen nu te gaan lossen.  Nog even geduld.


Het vertrek van de eerste groep 8.35 uur van afdeling 5 was matig (eigen tekst site) zij moeten nog een 2e groep lossen waar wij ook op zullen wachten, wanneer deze duiven goed vertrekken en onze H.C  geeft groen licht gaan wij pas lossen.  De omstandigheden worden alleen maar beter..

10.00 uur de omstandigheden worden iets beter maar zolang het niet begint te waaien zit er weinig verandering in. We zullen wachten op de 2e lossing van Afdeling 5, voorlopig geduld
(de site van de afdeling is slecht bereikbaar, graag deze berichtgeving delen)

Update 11.45.
De 2e lossing van Afd. 5 is ook niet echt soepel vertrokken (10.50 uur) Wij hebben besloten er niet achteraan te gaan! Blijven voorlopig wachten.

12.30 uur
Duiven zijn los 12.30 uur, prima vertrek!
Het is nu 14.00 uur, de duiven zijn al 90 minuten los en op mijn hokken is alles in gereedheid gebracht . Nu even tijd om eens te kijken wat de duiven van Afdeling 5 doen en hebben gedaan. Er staan al wat uitslagen op de compuclub en ook Benzing-live is machtig mooi om te kijken of de duiven ‘dik’ vallen. Conclusie, ondanks het matige vertrek komen de duiven goed thuis. Uiteraard kun je de snelheden van Menen en de 2 lossingen in Quievrain niet met elkaar vergelijken maar ze komen van alle drie de lossingen, zoals het nu lijkt, goed thuis. Gelukkig maar…… Wij hebben gewacht en gewacht tot er een momentje kwam dat onze H.C. groen licht gaf.  Terecht want die mannen zaten echt wel met samengeknepen billen toen de duiven eerder op de dag slecht/matig vertrokken.  Onze duiven waren in 2 minuten uit het zicht verdwenen, nu hopen dat de omstandigheden onderweg goed zijn gebleven, de kans op een buitje is gering maar de wind wakkert natuurlijk wat aan. Ik schat zo in dat we boven de 1200 meter blijven en hopelijk krijgen we een fraaie vlucht en keren de duiven weer huiswaarts.
We stonden met 4 wagens met ruim 15.000 concoursduiven in Quievrain. 1 wagen van A met wat manden van E, 1 wagen met C&D, 1 wagen met E en wat manden van E, 1 wagen van B met wat manden van E. De lossing verliep zonder onregelmatigheden en de duiven vertrokken prima.
Later op de middag meer nieuws uit Heemskerk.

 

De duiven kwamen goed af binnen 45 minuten de klep dicht. Prima verloop.

Vanavond de The Day After en Martin Knap, top kerel gefeliciteerd!!!

  

 

 
 

Reacties