zaterdag 3 september 2016

Asse Zellik & Fontenay


Asse Zellik & Fontenay

In Heemskerk zijn er voor Asse Zellik 388 concoursduiven en 244 vrachtduiven. Zelf heb ik 12 oude duiven mee (8doffers en 4 duivinnen) en 21 jongen van de 1e tour. Daarnaast 24 zomerjongen. Op Fontenay 15 duiven.
Het is inmiddels in Heemskerk zaterdag 9.00 uur. Prachtige lucht, mooie zware witte wolken, weinig wind en een heerlijk temperatuurtje. Prima omstandigheden, inmiddels heeft de Afdelingssite ’n teken van leven gegeven en weet te melden dat we nog even moeten wachten. Om 10.00 uur nader bericht.
Fontenay los om 9.00 uur  
Het is inmiddels 11.00 uur geweest en de duiven zijn nog niet los, Afdeling Zeeland en Afdeling 5 zijn wel al los en in N-H is het echt prima weer dus daar kan het niet aan liggen.

Uiteindelijk de duiven zijn om 12.30 uur los!  Vandaag het toppunt van gebrekkige communicatie en dat valt ook nog samen met een grote storing bij K.P.N. Hopelijk hebben de duiven er minder last
van. (de duiven in Friesland maken bijna 1600 meter)
Het was in Asse Zellik, heb ik begrepen, tot 12.00 uur heiig met motregen en de duiven konden dus niet eerder los, maar communiceer dat .....de duiven van Afdeling 5 maken ook tegen de 1600 meter!!!

Vanmiddag meer nieuws............
Het gaat niet helemaal goed met de eerste 10 liefhebbers dus geef ik zelf maar een prognose
de eerste plek gaat tussen Peter Nijman en Simon Durge snelheid zo rond de 1575 meter.

Asse Zellik verliep voortreffelijk, alleen de zomerjongen hebben wat meer moeite gehad maar dat krijg je met een totaal lossing met deze snelheid.

De eerste duif uit Fontenay, diende zich aan bij Simon en Tom Durge 14.44 en de duiven kwamen goed door. Ook deze vlucht is dus prima verlopen.



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LENNIK