zondag 11 september 2016

The Day After


The Day After,

Prachtige omstandigheden voor de tijd van het jaar met prachtig ‘duiven’ weer. Het tijdstip van lossen liet lang op zich wachten en daar zal ongetwijfeld wel een rede voor zijn geweest ondertussen trok de wind  alleen maar aan, de duiven zaten toren hoog en menig zomerjong vloog zijn hok dan ook voorbij.  Onze Afdeling maakt dit weekend dan ook de hoogste snelheden van alle lossingen in Nederland. Quievrain werd gewonnen in onze club door Wim Geerlofs, Wim die alleen met jonge duiven speelt, zette zijn voltallige Fontenay ploeg in met een fantastisch resultaat 1 en 2 en een geweldige serie 20 van de 34.
duiven van Wim Geerlofs

 De vlucht staat toch zo’n kleine 10 minuutjes open en de snelheden liggen flink uit elkaar wat je op zo’n kort, snel vluchtje niet direct verwacht. Het zal ongetwijfeld te maken hebben met de verschillende hoogten die de duiven opzochten, waardoor ze meer snelheid konden ontwikkelen.  De bevlogen duiven kwamen prima naar huis, beetje stress en dorst door de hoge snelheid, maar een goede vlucht. Bij ons in de club, bij het klok afslaan, waren er toch ook nog wat ‘bevlogen’ duiven achter, waarschijnlijk samen met veel zomerjongen doorgeschoten. 

De uitslag in P.V. Heemskerk Wim Geerlofs 1-2, de Boer & Sanne3, Henk Beentjes 4,  Peter Nijman 5-7, Dir Ebbers 6, Gerrit Twaalfhoven 8, Jos Nijman 9, Siem Durge 10

Zelf had ik toch weer een ploeg duiven ingezet, slechts een paar zijn op tijd 9-11-26 enz tegen 385 duiven  en 27e tegen 1571 duiven. Het is echt over met de duiven en het wordt tijd dat ik de stekker er uit trek. Goed voor de duiven en voor de baas. Hokken schoonmaken, ontsmetten, ruimen, selecteren en alle aandacht voor de rui.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LENNIK