zaterdag 17 september 2016

The Day After


The Day After,

De laatste van dit jaar, zelf op deze vlucht geen duiven mee maar nog wel nieuwsgierig hoe mijn clubgenoten het er vanaf zouden brengen, dus ben ik wezen ‘letten’ bij een buurtgenoot.
De vooruitzichten voor zaterdag waren positief met vooruitzichten op een kopwindje, de werkelijkheid in de ochtend uren gaf ons een totaal ander beeld.  Een dichte grijze lucht, maar wel met een redelijk temperatuurtje zonder regen.  Het wachten was begonnen….hoe laat zal het zonnetje er door heen komen of breekt de lucht open.. Je kunt je ook afvragen of je wel zo lang moet wachten, zware bewolking onderweg, is in mijn optiek en ervaring echt niet zo’n issue. Rond het middaguur werd er in Nederland gelost, in Frankrijk al een paar uur eerder, ook de duiven in Duffel waren al in vrijheid gesteld, de Belgische duiven in Noyon waren los en Quievrain…wachten.  Op een ‘gunstige’ wind hoefden ze niet te wachten want onderweg is het net een tombola wat voor de duiven nu niet direct echt gunstig zal zijn, zeker niet voor de zomerjongen. Ze moeten leren en thuiskomen maar met het korten van de uren kun je ook niet te laat lossen. Quievrain bleef lang ‘slecht’ maar uiteindelijk kwamen de opklaringen ook boven Quievrain aan en konden de duiven om 13.15 uur los en vertrokken prima………………..en ze kwamen prima af met snelheden tegen de 1400 meter. Menig hok kon met 30 minuten de kleppen dicht doen!
Zelf was ik duiven gaan ‘letten’ bij Wim Geerlofs en met een 8 minuten zaten er al 20 van de 32 in de klok en ook de laatste duiven dienden zich snel aan. Geweldige afsluiter, deze vlucht.
De uitslag; 1e Simon Durge 2e Gerrit de Boer & Sanne 3e-5e- 6e-10e  Gerrit Twaalfhoven 4e-7e- 8e -9e Wim Geerlofs.  Simon gefeliciteerd. Je zit lekker in Thailand maar de mannen hebben het goed gedaan!  

Het zit er weer op voor dit jaar, onze club P.V. Heemskerk heeft weer de nodige kampioenen in het rayon voortgebracht en we kunnen met een tevreden gevoel terug blikken op het seizoen 2016.  De inkorfploeg, de mannen van de klokken /kantoor /uitslagen maken, de mensen achter de bar, bestuur ALLEMAAL weer bedankt.  Volgende week al weer de eerste vergadering…..

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Day After