woensdag 11 mei 2011

Dubbele voorbereiding,
Maandag heb ik met E.J de ploeg doorgenomen en beoordeeld, dinsdag alle duiven nogmaals in de hand genomen en toch nog 1 wijziging doorgevoerd. De ploeg voor de Vitesse en de Dagfond staat vast, zodat ik ze ook voor beide disciplines  ben gaan voeren.
Vandaag (woensdag) met Steef naar Volendam geweest. Duifjes weggebracht, lekker aan de koffie met gebak en gelijk op verzoek hebben we de duiven bekeken en geselecteerd alsmede wat tips gegeven. Mooie plaats dat Volendam, hopelijk gaan de duifjes daar presteren. Ik weet het wel zeker.
De vooruitzichten voor zaterdag zijn totaal anders dan de afgelopen weken. De kans op regen is in Frankrijk en België aanwezig en de wind komt uit ’n geheel andere hoek, namelijk west en misschien ook nog wel noord. Ze zullen het zeker niet cadeau krijgen, zeker als je weet dat de 1e dagfond vlucht gelijk ruim 500km is maar ook de Vitesse vlucht Pommereoul is ruim 230 km of gaan we misschien weer naar Nijvel?
Best spannend is deze week, je wilt graag op de dagfond presteren en tot nu toe gaat het op de 5 voorafgaande vluchten best goed maar nu moet het eigenlijk gaan gebeuren. De duiven trainen redelijk tot voldoende en zien er goed uit. Zelf heb ik samen met E.J. er alles aan gedaan en dan hoop je dat ze het zaterdag laten zien. Afgelopen week zag je ook dat je het niet allemaal zelf in de hand hebt, vroeg los, wederom inversie, gevolg onregelmatig verloop en dan kan het zomaar gebeuren dat…….je moet soms mazzel hebben. Laten we hopen op ’n mooie eerlijke vlucht komend weekend.
Donderdagavond 27 duiven naar Chateaudun (17 duivinnen en 10 doffers) in de club 195 duiven en 49 prijzen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten