maandag 11 augustus 2014

Africhting, Peronne & Meer.

Dit weekend Peronne onze 1e jonge duivenvlucht met 2 nachten mand, gelijktijdig ook onze eerste natourvlucht vanuit Meer. Op beide vluchten mogen ook de oude duiven mee.
Eerst vanavond nog de mogelijkheid in te korven voor de laatste africhting. Numansdorp staat op het programma maar volgens mij kan je daar niet staan met meerdere auto's, dus verwacht ik dat we naar Zevenbergschenhoek zullen uitwijken.

Wat zijn de verwachtingen/voorspelling voor dinsdag? In ieder geval 'n zuidwestelijke wind, kracht 4 tot 5. Ze stormen naar huis maar oh wee wanneer ze door vliegen en dan heb ik het over de jonge onervaren duiven.
Het is 'n regenachtige dag met ook met vrij veel opklaringen maar die zijn er uiteraard niet op alle plaatsen tegelijk. Opnieuw 'n"moeilijke"opgave om duiven te lossen. Hopelijk valt het mee en veranderen de verwachtingen nog.
Laatste nieuws. De duiven gaan per rayon los. Dit in verband met de stevige wind!

Dinsdag 8.00 uur
We staan met 3 wagens in Zevenbergschenhoek waar het momenteel al goed is. 
De vluchtlijn is momenteel nog zwaar bewolkt maar begint te breken, wij verwachten na 9.00 uur 'n langere periode dat het droog blijft. De inversie is ook na 8.30 opgelost. De wind komt uit de zuidwesthoek en is nog niet krachtig.
Wij zijn voornemen om 9.00 uur te beginnen met lossen.
Update 9.15 uur
De laatste stevige buien zullen nu Noord-Holland uit trekken. De kuststrook is inmiddels begonnen met lossen en de laatste gaan er om 9.00 uur uit in Essen.

A 9.30
B 9.40
D 9.50
C 10.00
E 10.10
F 10.20
De eerste groep is super vertrokken..............

De duiven vertrekker super, wij versnellen de lossingen omdat er toch weer wat buien richting Zevenbergschenhoek komen

D 9.50 C 9.55 en E&F om 10.00uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Day After