vrijdag 15 augustus 2014

Peronne & Meer

Vrijdag rond het middaguur zijn onze 2 wagens met bijna 500 boxen in Peronne aangekomen.
In Nijvel overnacht en in de ochtend de duiven van water voorzien en later de reis voortgezet.
Prima omstandigheden. Uiteraard hebben de duiven bij aankomst opnieuw water gekregen en wat opviel was dat de duiven er al goed gebruik van maakten. Afgesproken het voer voor de duiven in 2 gedeelten te geven om de duiven wellicht nog beter aan het drinken te krijgen. (dit hebben we vorig jaar ook al bij de jonge duiven gedaan)
Er staan ruim 8900 jonge duiven in concours en 525 oude en dan nog de nodige invliegduiven. Vorig jaar stonden er op de 1e midfondvlucht 6500 jonge duiven in concours!

In mijn club P.V. Heemskerk ruim 400 jongen, 'n 50 tal ouden en toch weer 'n dikke 200 vrachtduiven. Zelf heb ik 31 jongen mee + 2 jongen met 'n oude ring en die staan in concours bij de ouden.

Ik schrijf nog maar eens heel uitgebreid over wat de mannen met de duiven doen omdat sommige lieden nog steeds de goede intenties in twijfel trekken. Helaas pindakaas dit is de informatie die we hebben en hoe we met de duiven omgaan.

Vorige week schreef 'n columnist (Michel Beekman) over 'n gerucht van 'n ontsnapping van 'n duif betreffende de vlucht Argenton. Bij navraag (het was mij niet bekend) is er op de donderdagavond 'n duif ontsnapt bij het in/overladen van de duiven. De mand was stuk! Het betrof 1 duif van 'n lid van Snelle Wieken. Het voorval is gemeld bij Ron Bos en Jeroen Blok. De duif is getraceerd en de voorzitter van Snelle Wieken heeft de duif van zijn chipring ontdaan. Het concours was hiermee veilig gesteld. Prima en er is adequaat gehandeld.
Zo zie je maar weer kijk de manden na. Donderdagavond ontbrak in mijn eigen club bij 'n mand 'n onderdeeltje waardoor de verzegeling te ruim was en het deurtje open kon schuiven. Bij het naar buiten rijden van de manden zag ik het gebeuren en konden we nog op tijd ingrijpen. Ook op het einde van het seizoen 'scherp' blijven want 'n foutje is snel gemaakt.

Update zaterdag 8.00 uur

In Peronne staan we met 2 wagens en in Meer met 5 wagens.
In Frankrijk hebben we te maken met laaghangende stratus en mist en is het zicht momenteel nog geen 200 meter. Wij verwachten zeker niet voor 10.00 uur te lossen en het kan nog weleens later worden.
In Meer zijn de omstandigheden beter maar omstreeks 9.00/9.30 uur komen er nog wat buien Noord-Holland binnen. Hierna ziet het er naar uit dat het langere tijd droog blijft. Wij hopen rond 10.00 uur te kunnen lossen.

Update 9.30 uur.
De lossingscarrousel draait volop en er zijn al de nodige afdelingen aan het lossen. In Noord-Holland hebben we de stomme pech dat er momenteel toch nog wat zware bewolking binnen drijft waaruit alleen wat motregen valt. Afdeling de kuststrook en Afdeling 5 zijn inmiddels los en wij hebben 10.15 uur voor Meer in de planning staan.

Voor Peronne wachten we op goede berichten en nemen we geen overhaaste beslissing, voorlopig nog even wachten maar de verbetering is gaande.

Update 10.25
De duiven in Meer los om 10.15 uur. Super vertrek!
In Peronne schijnt het zonnetje, prima omstandigheden. We zijn voornemens om 11.00 uur te lossen

Update 11.15 uur
Peronne los om 11.00 uur. Super vertrek


Zaterdag 13.30
In Heemskerk valt de eerste oude duif om 11.39 uur bij Simon Durge. De eerste jonge duif bij Peter Beentjes.
De oude en bevlogen jonge duiven kwamen rap naar huis, de zomerjongen hebben duidelijk meer werk maar kregen ook gelijk 'n totaal lossing voor hun kiezen.

Nu maar eens kijken hoe Peronne gaat verlopen...........

Correctie-correctie-correctie
Het bovenstaande verhaal over de ontsnapte duif klopt niet helemaal. Wat blijkt niet waar te zijn "de stukkende mand ". De informatie die ik kreeg bleek dus niet volledig te kloppen. Sorry en dat de waarheid dan maar snel boven tafel komt.
Ik kreeg hier 'n mail over die ik graag afdruk.

Jos, wat ik jammer vind dat je niet eerst achter de waarheid hebt achterhaald voor je iets schrijft, het verhaal heeft een andere uitkomst.

Wij hebben de concours commissie een brief geschreven van onze bevindingen, en zodra dat dit is besproken zullen wij naar buiten komen, met de waarheid. 

Dus je verhaal klopt niet, alleen dat er een duif is ontsnapt klopt maar wel door een andere oorzaak.. 

Groet Ruud Vermaat 

2e voorzitter Snelle Wieken 1425.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LENNIK