zondag 10 augustus 2014

The Day After




de lossing in Quievrain, met dank aan de site van afdeling 7



Zaterdag was het echt gejaagd door de wind maar door wat voor wind? Het is duidelijk dat het niet
alleen zuiden wind is geweest want dan waren ze wel sneller gegaan en had Den Helder ons plat gespeeld. Neen er zat 'n stevige westenwind in en toch vielen er veel vroege prijzen aan de westkant in het Rayon en in Heemskerk. Het is duidelijk dat deze mannen ze prima in orde hebben!
Bij de oude duiven pakt Simon de 1e plek en is ook de snelste in het Rayon! Simon heeft duidelijk de juiste conditie want ook met de jonge duiven krijgen we "les" van hem.
Winnaar bij de jonge duiven is Peter Beentjes, slechts 7 mee, 3 in de prijzen waaronder dus de eerste!
Simon is de echte uitblinker 24 van de 38 in de prijzen, ik weet wat hij er samen met zijn kleinzoon Tommy allemaal voor doet en als je er dan aan de 31 plek in de club er al 10 in de klok hebt, diepe buiging mannen helemaal super!
Peter Beentjes met Ton Dam

Tommy met Simon Durge



Zelf ben ik niet ontevreden, één duif goed aan de tijd. Het prijspercentage is ronduit slecht en er zijn er nogal 'n aantal doorgejakkerd. De eerste week op de deur kost duidelijk veren en vooral bij de doffertjes (waarschijnlijk te druk), jammer maar dat is ook selectie en eerlijk gezegd die nog onderweg zijn hebben ook nog niets gepresteerd en waren ook vorige week notoire laatkomers.
Duidelijk nog werk aan de winkel.

Verder was onze jaarlijkse barbecue 'n succes en prima georganiseerd. Al met al weer 'n drukke dag............................................

Peter Nijman en Steef Duijn  aan de barbecue 

Oud slager Jan Weel in zijn element


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Duivenmarkt Heemskerk