zaterdag 23 augustus 2014

The Day After

Vandaag is toch wel gebleken dat je tot Sint Juttemis naar weerkaarten en buienradar kan kijken om er vervolgens 'n weloverwogen conclusie uit te trekken maar nog geen half uurtje later ontwikkelen er uit het niets weer buien boven zee en sta je in je hemd, nou ja in ieder geval met 'n paraplu boven je hoofd.
Gelukkig trekken de duiven zich er weinig van aan en na de 'hondsdagen' worden er blijkbaar weinig duiven meer verspeeld.
Sint Job is natuurlijk al 'n spelletje/afstand om lokaal te kijken wie de sterkste is maar Roye is 'n afdelingsconcours en hier was vooral in de kop van Noord-Holland de regen spelbreker en maakte er een ongelijke strijd van.

Toen in Heemskerk de duiven begonnen te vallen goot het van de regen en verderop werd het alleen maar erger wat je ook aan de snelheden kan zien. Jammer maar het is pure overmacht!

In Heemskerk wordt St Job jonge duiven gewonnen door De Boer & Mens, Peter Beentjes 2e en Nico Laan pakt fraai de 3e plaats en 'n mooie serie!
St Job oude duiven wordt gewonnen door Peter Beentjes. Peter Nijman 2-3-4-10
Roye oude duiven valt ten prooi aan Piet van Vuuren en de Combinatie van der Aar pakt de 2e plaats.  

Roye jonge duiven in concours 382 duiven wordt gewonnen door Simon Durge 1-4-7 (17 van de 30 in de prijzen). Simon top en ik had je al getipt!!
De combinatie Weel pakt de 2e plaats en de 9e (8/30)  Ben Tervoort 3e (7/12) Wim Geerlofs 5e en 10e  (8/35) de Boer & Mens 6e (4/14) en Jos Nijman 8e (13/28)
Dit is de top tien deze week van Heemskerk.  Alle winnaars van harte gefeliciteerd!

Op eigen hok mis ik gelijk vorige week gewoon 'n kop duif maar ben tevreden over de aankomsten en prijspercentages. Al 2 wekenlang vrij veel regen zorgt er voor dat de forme niet op mijn rennen komt. De gezondheid is prima, geen noemenswaardige verliezen en acceptabele prijspercentages.
Ik ga ze klaarmaken voor de laatste vlucht maar wanneer de weersomstandigheden niet veranderen en er opnieuw regen en zuidwestenwind wordt voorspeld zal ik woensdagavond de stekker eruit trekken.
Ze hebben inmiddels meer dan genoeg ervaring opgedaan en er zit 'n mooie ploeg met veel duifjes die ik prima kan gebruiken.

Zaterdag ben ik gebeld door Bob van Duijvenbode die zich volledig distantieerde van de uitspraken op Facebook. Ook Ton van Duivenvoorde die werd verward met Bob kreeg nogal wat vragen. Mannen bedankt voor jullie telefoontjes en zoals ik heb beloofd, de uitleg op mijn site, ik hoop dat jullie er niet verder op aan gekeken worden. Ook iedereen die mij mailde, bedankt. De zaak is nu afgehandeld. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

1e africhting