lossingen


Argenton & Quievrain
In Heemskerk zijn er ruim 100 duiven voor Argenton en voor Quievrain 500 duiven ingekorfd.
Het zag er even na uit dat Quievrain ingewisseld zou worden voor ’n oostelijker gelegen lossingsplaats maar men is op dit voornemen terug gekomen en de duiven staan gewoon in Quievrain.
Vrijdag werd ik in de loop van de ochtend  gebeld dat men al op tijd in Argenton was gearriveerd en de wagen geen hinder had ondervonden van de stakingen en blokkades. Meer dan 180 boxen met bijna 3500 duiven, toch 13% meer dan vorig jaar.
In Quievrain staan we met 3 wagens met totaal 12.100 duiven (vorige week 11.000). Gezamenlijke lossing en de deuren zullen met de hand geopend worden, dit zal tot het einde van het seizoen gebeuren. Niet bellen, klagen en zeuren, de deuren worden na het seizoen weer gerepareerd.
Update 6.15 uur
Hoe zijn de omstandigheden op de lossingsplaatsen en wat kunnen we verwachten?
In Frankrijk krijgen we te maken met ’n noordelijke wind met ’n beetje oost, dit zien we ook in Belgie bijna de gehele dag terug. In Nederland krijgen we te maken met ’n lichtelijke oosten wind met in de kustprovincies wat zuid, echter rond 12.00 uur gaat de wind draaien en krijgen we te maken met een noordwestelijke wind. De duiven uit Argenton krijgen dus te maken met kopwind over het gehele traject. Zijn de duiven voorbij Parijs dan vliegen ze volop in het zonnetje, de eerste 250 kilometer krijgen ze te maken met de nodige bewolking. In de vroege ochtend hebben we te maken met wat grondnevel en mistbanken, zodra deze terplekke opgelost is, gaan we lossen.

In Quievrain is de verwachting dat de omstandigheden prima zullen zijn maar dat we in de vroege ochtend wel te maken krijgen met de nodige grondinversie.  Wij verwachten dat deze (grond) inversie rond 9.00 uur grotendeels verdwenen is.
Allereerst Argenton om 6.15 uur, zwaar bewolkt en nog de naweeën van de regen van de avond. Lossen is onder deze omstandigheden om 7.00 uur niet mogelijk. Wij houden contacten en hopen dat het snel zal veranderen.
In Quievrain goed weer maar wij wachten tot de inversie oplost.
Volgende updates rond 8.00 uur.

Om 7.15 uur brak het zonnetje door in Argenton en klaarde de lucht op, wij hebben de Kuststrook voor laten gaan om te zien of de duiven goed vertrokken en hebben onze duiven hierna om 7.45 uur gelost. Argenton los om 7.45 uur.

Na overleg met afdeling 5, (8.30 uur los in Morlincourt) gaan onze duiven in Quievrain om 9.00 uur los.  Zonnetje, bijna geen wind, super vertrek!

Allemaal veel succes en 'n goed weekend.

********************************************************************************

Zaterdag 10.00 uur
De duiven zijn los en zelf ga ik bij 'n liefhebber kijken hoe de duiven arriveren, zelf niets mee maar nu ik weer thuis ben, wil ik toch wel duiven zien thuiskomen. De spanning om wellicht 'n vroege duif te zien vallen kan ik niet missen.

Nog even terugkomend op de lossing in Argenton, Conform de afspraak (laatste vergadering) dat wij gezamenlijk zouden lossen indien wij samen zouden vervoeren, dit was vandaag niet het geval dus geen reden de duiven gelijktijdig te lossen. Wij hebben bewust gekozen afdeling 12 met ook de duiven van de N.U. voor ons te laten lossen om te bezien of de duiven goed zouden vertrekken.
Het zonnetje kwam dan wel door de bewolking heen maar het is altijd dan nog maar de vraag of ze goed vertrekken. Het vertrek was prima en wij hebben 15 minuten later gelost.

In Quievrain zijn de omstandigheden prima, zonnetje, wolkje, bijna windstil, toch geen vroege lossing omdat er sprake is van 'grondinversie', die bij 17 graden zo goed als opgelost zou zijn. De verwachting is dat we de hele dag te maken krijgen met wat inversie in de bovenlaag. Ook zal de wind rond 13.00/14.00 uur gaan draaien naar noordelijke richting. Wij hebben bewust gekozen te zorgen dat de duiven voor deze 'draai' thuis kunnen zijn. Om 8.30 uur hebben wij nog 'n meting gedaan met onze G.P.S apparatuur, hierop kunnen wij aflezen/opmaken hoe het met de inversie gesteld is. Deze meting viel goed uit en voor ons reden te gaan lossen en in samen spraak met afdeling 5 zelfs voor hun uit.
Tot zover wat aanvullende informatie en nu hopen op 2 mooie vluchten!

update 14.00 uur.
De snelste duif in Heemskerk valt bij Henk Beentjes om 11.55 uur!. De tweede tijd duif valt bij Dirk Ebbers op '59' en ook in Uitgeest vallen op deze tijd de eerste duiven.
Zelf was ik bij de combinatie Udo-Duijn die om 6 over 12 de eerste duif draait en ze voortreffelijk thuis krijgt, om 13.00 uur moesten er nog 4 van de 36 komen. Conclusie mooie vlucht voor duiven die prima in orde zijn. We gaan wachten op de Argenton duiven................
 

Reacties