De lossingen


Duffel & Morlincourt. (LET OP ST JOB!)
Donderdagavond zijn er ruim 5200 duiven ingekorfd voor Morlincourt (Quievrain nog  5800). We staan dus iets dichterbij omdat de geplande Pont St Max na 3 nachten mand misschien net iets te ver kan zijn (zie bestuur mededeling) . De 2 wagens zijn vrijdagmiddag,  rond 12.00 uur in Morlincourt gearriveerd.
Vrijdagavond zijn er ruim 10.000 duiven voor Duffel ingekorfd. De 3 wagens zijn even na 2.30 uur in Duffel gearriveerd. Vrij laat omdat de duiven in 3 wagens zijn overgeladen, in Duffel aangekomen stond het terrein vol met tenten! Na  telefonisch overleg uitgeweken naar St Job.
In Heemskerk zijn ruim 170 duiven voor Morlincourt ingekorfd en zo’n 450 voor Duffel (+ 250 vrachtduiven) Zelf heb ik 20 oude duiven mee en 35 jonge duiven voor vracht op de vlucht.
Zaterdag update 7.00 uur.
De eerste contacten zijn alweer gelegd met onze convoyeurs.  De dagen beginnen al aardig te korten dus om 6.00 uur bellen heeft weinig zin. Om 6.45 uur doorgegeven dat wij voornemens zijn in  St Job te wachten tot de grondinversie verdwenen is, dit zal na verwachting  rond 9.00/ 9.30 uur zijn. De verwachting is dat wij indien mogelijk om 8.00 uur in Morlincourt willen lossen e.e.a. afhankelijk van de omstandigheden
Het weerbericht van Meteo Consult.
Het vlieggebied is vandaag met zonovergoten met ’n matige wind uit zuidoostelijke richting. De lucht is behoorlijk droog en de temperaturen lopen op in Midden Frankrijk tot 30 en de Wadden tot 24 graden in de loop van de dag.

Wij komen rond 8.00 uur terug met meer nieuws.


In Morlincourt prima omstandigheden, de duiven zijn om 8.00 uur gelost.  Super vertrek
In St Job hebben we te maken met ’n scherpe grondinversie, die pas langzaam oplost. Hierdoor zijn we genoodzaakt wat langer te wachten maar ook omdat 2 andere afdelingen minder problemen voorzien in inversie en ‘vroeg’ hebben gelost, zullen wij toch  moeten wachten tot deze duiven overgetrokken zijn. Wij verwachten in St Job om 9.30 te kunnen lossen.

Bericht volgt rond 9.30 uur

Omstandigheden in St Job prima. De duiven om 9.30 gelost. Ook hier ‘n supervertrek.

Allemaal succes op deze mooie zonnige dag, laten we hopen dat we 2 mooie vluchten krijgen.

De lossingscommissie.

********************************************************************************
Nog even wat aanvulling, de duiven zijn gelost en je hoopt met dit mooie zonnige weer ook op vroege lossingen. Dit laatste konden we in Morlincourt realiseren want daar was/is  geen inversie.

In St Job waren we voornemens toch wel wat eerder dan 9.30 uur te lossen om 6.56 uur kwam er al ’n mailtje van afdeling 5, raar maar waar want we hebben de afspraak met elkaar te bellen en te overleggen. Het mailtje was kwa inhoud duidelijk zij gingen vanaf 8.00 uur lossen en of je er maar rekening mee wilt houden. Er vooruit lossen leek ons niet verstandig, zeker vanwege de berichtgeving van het I.W.B. dat er een scherpe grondinversie in de vroege ochtend  aanwezig zou zijn.  Wij hebben gekozen om 9.30 te lossen. Super vertrek maar helaas wel weer de nodige manden met jonge duiven die niet uit zichzelf spontaan de manden verlaten!!
.

Reacties