zondag 2 augustus 2015

The Day After


The Day After
Laat ik maar eens beginnen met de winnaars in de club; Henk Beentjes is de grote winnaar op Quievrain, club, rayon en ook de snelste van ruim 11.000 duiven. Henk proficiat! Sam de Jong pakt de overwinning op Argenton en dat is ook goed voor de 2e plaats in het rayon , Sam pakt ze voortreffelijk. Max van Delden gefeliciteerd met je kampioenschap op de dagfond.
Het waren zaterdag 2 echte kuitenbijtertjes, er moest zaterdag echt niets aan je jonge duiven mankeren, anders kon je er lang op wachten, zeker op je laatkomers. Gelukkig zijn er nog veel nagekomen, lees ik vandaag op de vereniggingsapp.  Op dit moment worden de jonge duiven geteisterd door het One Eye Cold virus, dat weelderig door de duiventrailers tiert. In combinatie met kop en wat oostelijke wind en het is bingo.  Voor jonge duiven die stil hebben gestaan was het nu ook niet direct ’n vlucht om weer in te stappen, oorzaken genoeg aan te wijzen maar ik kijk altijd maar naar de mensen die ze wel thuis krijgen en naar de gezondheid, conditie en klasse van die duiven.
(Afgelopen zaterdag hebben de jonge duiven dus echt geen ‘natte’ poten gehaald in de Noordzee, natuurlijk ze zaten en kwamen langs de kust maar er was geen inversie die ze boven zee liet koersen dus dat is de oorzaak niet.)
Argenton was ook zo’n vlucht dat je ze “top” had moeten zitten om kop te spelen of  dat je over duiven beschikt die deze afstand makkelijk kunnen behappen. Ik zag in alle rayons wel mannen met ’n fantastisch prijspercentage die ‘n “overnacht” achtergrond hebben en dat zegt genoeg. Dave van Zon heeft ze  in ieder geval super zitten en pakt de overwinning, top gefeliciteerd.

De mannen in de kop van Noord-Holland lieten ook weer van zich spreken vooral Peter Crans steekt er met kop en schouders boven uit! Op die afstand krijgt hij ze aan ´n touwtje en de klep kon bijna dicht, slechts één duifje moest zondag nog nakomen.

Komend weekend alleen ´n jonge duivenvlucht en de enige africhting voor de natour, mijn oude duiven zijn vandaag nog even naar Numansdorp gebracht en kwamen als raketten thuis, komende dagen de jonge duiven nog wat meer mand ervaring op laten doen en ze ´scherp´ in de gaten houden.    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten