Lossingen Meer en Morlincourt

Vrijdagavond,

In Heemskerk zijn er voor de vlucht Morlincourt 224 duiven in gekorfd.  (afdeling  5700, ten opzichte van Peronne zo’n 3000 minder.) Voor Meer zijn er in Heemskerk totaal 800 duiven ingekorfd, waar onder 250 vrachtduiven. Vrijdagmiddag, om 12.30 uur, zijn onze 2 wagens in Morlincourt gearriveerd.

Woensdagmiddag waren de voorspellingen op diverse sites voor de zaterdag nog enigszins positief  met name voor de middag. Helaas veranderde dit en werden de verwachtingen steeds beroerder, ik weet dat afdeling 9 nog net op tijd anticipeerde en zijn vluchten één dag opschoof.  Arie van Dam maakte ons daar donderdag nog attent op en de lossingscommissie zit wat betreft de verwachtingen voor zaterdag op één lijn. De vlucht op vrijdag inkorven zou verstandig geweest zijn, uiteraard zou je dan ook de natour vlucht naar de zondag hebben moeten verschuiven.  De bal werd niet ingekopt en we ontlopen hiermee in ieder geval weer ’n discussie.  Veel tijd en energie zullen we zaterdag misschien niet in Morlincourt hoeven te steken wanneer blijkt dat het de gehele dag regen zal geven. Snel uitstellen!  Zondag ziet er wat beter uit.

Wat overblijft zijn de duiven in Meer, oude maar ook nog een ‘grote hoeveelheid’ zomerjongen, die niet het ondergeschoven kindje mogen worden. De omstandigheden zullen dus echt wel aanvaardbaar moeten wezen om te gaan lossen.  Komt er ’n gaatje, blijft het ’n paar uur zo goed als droog? Allemaal koffiedik kijken, nogmaals de oude duiven kunnen wel wat hebben maar……….de zomerjongen.

Zaterdag 7.00 uur

In Morlincourt regen en dat zal voorlopig niet veranderen, ziet er niet goed uit en wij zullen op tijd onze beslissing nemen en mededelen wat we voornemens zijn.

In Meer, dit is Minderhout geworden ( in Meer geen plaats) momenteel droog, zwaar bewolkt en heiig. Wie weet is daar ’n mogelijkheid maar dan moet de lucht wel ‘breken”.

Update 8.15 uur

In Noord-Holland begon de lucht om 7.30 uur al wat open te breken . Vanuit Noord Frankrijk loopt ‘n enorm regen/wolkenfront Belgie binnen, dit zal de Nederlandse grens zo rond 11/12 uur bereiken. Momenteel is het in Minderhout en in Zuid Holland nog niet goed genoeg.  We blijven het op de voet volgen. (Morlincourt nog steeds slecht)

Update 9.00 uur
De coordinaten Meer worden op de compuclub gewijzigd in die van Minderhout.In Minderhout nog niet goed genoeg om te lossen.

Morlincourt is uitgesteld naar zondag.


Update 10.30 uur

Het is nog steeds niet goed in Minderhout en dat gaat het voorlopig ook niet worden gezien het naderende regenfront. Met de kennis van nu kunnen we tot 13/14 uur geen goede omstandigheden verwachten. We laten de optie voor vanmiddag dus nog heel even open en zullen tussen 13/14 uur uitsluitsel geven. Ook zullen wij ons vanmiddag nog eens verdiepen alsmede de nodige informatie in winnen over het weer en de verwachtingen voor zondag in Noord- Frankrijk. Op de site zullen rond 18.00 uur mededelen wat de verwachtingen zijn en welke actie wij wellicht hebben ondernomen.

Resume, U krijgt nog ’n update over Minderhout in de loop van de middag met wellicht nog ’n lossing. Tegen de avond ’n update over Morlincourt.
Update 13.30 uur

Een lossing in Minderhout zit er voor vandaag niet meer in!  De omstandigheden waren in Noord en Zuid -Holland, redelijk tot goed maar het vertrek is essentieel, omdat de omstandigheden  in de ochtend niet goed genoeg waren in Minderhout hebben we eerst uitgesteld.  Het regenfront blijft echter in de middag over Minderhout liggen dus kunnen we een lossing  wel vergeten! Minderhout wordt dan ook uitgesteld naar zondag.


De verwachtingen voor morgen zijn redelijk, het lijkt er op dat de westkant van Belgie goed is, ook in Zeeland en Brabant lijkt het zonnetje door te breken. Zuid en Noord-Holland bewolkt maar waarschijnlijk in de ochtend uren droog.  In Noord Frankrijk blijven we, zondagmorgen, te maken houden met zware, dichte bewolking en komen de opklaringen wat later. We hebben het bestuur geadviseerd terug te rijden naar Quievrain, de opklaringen lijken zondag ,op deze hoogte, wat eerder te beginnen.  Na akkoord van het bestuur zijn de wagen vanmiddag richting Quievrain gereden, bij aankomst worden de duiven gevoerd en uiteraard opnieuw van water voorzien.

Tot morgen, de lossingscommissie. 
 
Het is toch jammer dat het in Minderhout net niet wilde lukken, Afdeling 7 stond wel in Meer en kon de duiven om 10.15 lossen. Een prima verloop want ik zag de uitslagen, sommige binnen 10 minuutjes gewoon alles thuis, het betrof hier wel oude duiven. Helaas dus net niet die opklaringen in Minderhout en wij hebben uiteraard ook rekening te houden met de jonge duiven. Onze Friese duivenvrienden kenden ook 'n goed verloop vanuit Weert. G.J. Beute schreef dat ze allemaal met 'n uurtje thuiswaren.
Dit waren de enige 2 lossingen, die gelukkig goed afliepen, ze stonden op de 'goede' plek en op het juiste tijdstip gelost! Wij gaan morgen opnieuw aan de gang, hopelijk blijven de thuisblijvers op de eieren zitten en vinden mijn jongen de drinkbak in de trailer. In Minderhout wordt er extra aandacht gegeven aan het verzorgen/drinken van de duiven. Ook hebben we nog gecheckt of de trailers die uit Morlincourt richting Quievrain koersen genoeg drinkwater aan boord hebben. Alles voldoende dus het moet morgen goed komen!


Zondag update 7.15 uur.

De eerste weerberichten zien er goed uit, Belgie blijft nagenoeg droog, zon en stapelwolken wisselen elkaar af. Noord en Zuid Holland lijken weinig last te gaan krijgen van de regen want de scheidingslijn/storing ligt oostwaarts van deze 2 provincies. Toch zien we Noord-Holland momenteel 7.15 uur vollopen met bewolking en wat motregen. Vanmorgen om 6.45 uur contact gehad met onze convoyeurs en gevraagd op tijd met de voorbereidingen te beginnen. In de vroege ochtend uren kunnen we nog wat last hebben van nevel/heiigheid en inversie maar wanneer het zonnetje er even bij komt zal dit snel verdwijnen. De wind waait uit noordwestelijke hoek.  In Quievrain momenteel nog nevel en in Meer komt er al wat ‘blauw’ in de lucht. We gaan eerst afwachten hoe snel  het wolken/regenfront Noord-Holland gaat verlaten en hopen hierna een tijdstip te kunnen gaan noemen. Voor 9.00 uur geen lossingen.

Update 8.15 uur.
In Quievrain zijn de omstandigheden goed en beginnen de Belgen met lossen ( zij hebben voorrang). Wij gaan lossen om 9.30 uur.
In Minderhout zijn de omstandigheden ook goed, wij gaan los om 9.00 uur.  De vluchtlijn in Belgie en Zuid-Holland is goed, de oostkant van Noord-Holland ligt tegen het front aan en hier blijft de bewolking wat dikker dit zal volgens het I.W.B./ meteo Consult mogelijk de gehele dag zo blijven.
We zullen het dus niet veel beter krijgen vandaag, iedereen veel succes


We krijgen net bericht uit Minderhout dat de hoofdconvoyeur toch nog wilt wachten met de lossing, de duiven zijn dus niet los om 9.00 uur. U begrijpt dat de volgende melding zal zijn wanneer ze los zijn!De duiven In Minderhout zijn los om 10.00 uur.

Het niet om 9.00 uur lossen,  is gedaan op verzoek van onze hoofdconvoyeur die de omstandigheden op het laatste moment toch niet goed genoeg vond. Uiteraard heeft de hoofdconvoyeur het laatste woord want een goed vertrek is essentieel!  De duiven zijn goed vertrokken.
De duiven in Quievrain zijn om 9.30 uur gelost, prima vertrokken.

Graag extra aandacht voor deze mail.

Zou je zo vriendelijk willen zijn om onderstaand bericht morgen bij de lossingsinformatie te plaatsen, denk namelijk dat veel mensen dit dan lezen, als ik het bericht via Tiny v Santen verstuur gaat dit naar de secretarissen van de verenigingen en de vraag is dan of het bij de mensen terecht komt die de vereniging P.C bedienen

 

De afdeling 6 N-Holland heeft voor de natour de K vluchten op het programma staan, het geen inhoud dat er de mogelijkheid is om oude duiven en een jonge duiven apart te berekenen .

Dit is echter niet besproken op de afdelingsvergadering, hier zijn de natour vluchten zoals in het verleden één gecombineerde vlucht van zowel jongen duiven als oude duiven, dus één uitslag 

Het verzoek is om van alle natour vluchten in Autokon de code K te vervangen door een N, dit gaat het reken bureau veel tijd schelen om alles om te coderen

 

namens de concours controle commissie

met sport groeten Henk 

 

Ook kwam er nog een verzoek betreffende de coordinaten, de door ons geprikte zijn N512509.2 E044229.4

 

 

 
 


Reacties