zaterdag 9 april 2011

1e vitesse vlucht

St. Job in’t Goor
19 deelnemers 424 duiven los 10.30
Gelukkig hebben de lossingverantwoordelijken geduld betracht met als resultaat ’n prachtig verlopen vlucht. Blijft het compleet onzinnig dat rayon A slechts 20 km dichterbij staat in Meer, hoe kan je het bedenken en dan het tijdstip van lossen gelijk koppelen aan die van B. Het kost, dat apart lossen, klauwen met geld en het verstiert ons plezier. We zitten 10 minuten te kijken naar ’n andere vlucht. Ik voorspel als je dit ook met de jonge duiven gaat doen…..laat ik het maar niet zeggen.
Vorige week heb ik de uitslag van de club erop gezet maar op de compuclub is het veel beter te volgen dus dat doe ik niet meer. Broer Peter is de absolute smaakmaker en ik heb begrepen dat de eerste duiven niet direct naar beneden kwamen. Bij mij had Wonder Woman samen met haar dochter geen enkel probleem om op de klep te vallen, waardoor de 1e en 2e plek voor mij zijn. Uiteindelijk draai ik er 24 van de 47 in de prijzen met ’n paar mooie kopprijzen en ook in het rayon tegen zo’n 3400 duiven, 2 bij de eerste 10! Broer Peter in de club 4-6-7-8-9-10-15-17-18 en 28 vd 37 prijs. Gewoon ’n top uitslag. Steef begint met de 5e plek, ook goed voor ’n mooie klassering in het Rayon met zijn 1e getekende en gewoon 9 vd 12 in de wekker!!
Het nestspel is voor mij de 1e vlucht niet slecht uitgevallen echter morgen vroeg gaan de duivinnen de ren in en mogen de doffers het 2 weken alleen doen.(verzorgen van de jongen). Later meer hierover…….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Op naar Duffel