dinsdag 5 april 2011

OP BEZOEK BIJ

Vandaag op bezoek geweest bij Martin van Zon, uiteraard samen met Steef.
Meestal ga ik ’n paar keer per jaar met Steef op bezoek, bij Martin,  maar dit jaar was het er nog niet van gekomen. We hadden dus veel te bespreken en te bekijken.
De hokken, bij Martin, zijn goed onderhanden genomen en staan er weer strak bij en vooral over de valgaten is goed nagedacht. Nog ’n paar leuke noviteitjes gezien maar belangrijker zijn uiteraard de duiven. Als de roofvogels de thuiskomsten hier niet gaan verstieren, kan de concurrentie daar ook op de vitesse vluchten hun borst nat maken.
Lekker koffie gedronken met wat lekkers erbij en daarna kunnen wij uren praten over duiven.
Over de echte “goede”, maar vandaag over voeding en ze zo gezond mogelijk houden, zonder medicijnen. Hierna lekker duiven kijken,  de nieuwe koppels, met nieuwe ideeën erachter maar de basis blijft altijd…… super duiven. Ondertussen vlogen de jongen in en uit en verkende de omgeving en die koppie’s keken maar rond, want havik is hier nooit ver weg. Ik zou er gek van worden, zeker met de ervaring van gisteren. De tijd vloog om en we hebben altijd moeite om voor 15.00uur weg te gaan, want die files zijn ’n drama en dan moet je wel op tijd naar huis. De duiven staan op tijd want het seizoen is begonnen. Gelukkig is de A9 ’n stuk verbeterd en was er geen file! Op tijd thuis en ’n mooie leerzame duiven dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

1e africhting