zaterdag 23 april 2011

Erwin Paap wint Nijvel in Heemskerk


Erwin Paap wint met z’n 512
De overwinning bij ons in de club, maar ook over heel Heemskerk ( dikke 800 duiven) is voor Erwin Paap met zijn duivinnetje de 512. Dit toppertje heeft nu al 3 kopprijzen gewonnen. (3 op 3) Erwin staat dan ook fier aan kop in de club!
Zelf ben ik zeer tevreden, 2e in de club en ook de 2e van Heemskerk. De duiven kwamen goed af en nu…..jawel doffers voorop, op grote jongen. De “84”zoon van Wonder Woman als eerste, recht uit de goede hoek en in ene op de plank. Honderden duiven gingen nog over en die zijn echt voor rayon A en D, want ik heb de verste afstand. Ik heb hier al eens over geschreven, maar ook over gesproken met ’n lid van het Afdelingsbestuur en wat doen we…..helemaal niets! Snappen die lossing “deskundigen” nu niet dat die duiven van B, de duiven van A bijna kunnen inhalen? B lost dan wel 30 km verder, maar meer landinwaarts en heeft dus meer de wind van achteren. Gevolg B maakt 80 mtr snelheid meer!!!
In de club maak ik ’n mooie uitslag 2-5-6-8-9-17-18-19-20 enz (30 van de 49)  Steef pakt mooi de 3e plek en 50% prijs. Broer Peter begint met de 12e plek en is goed voor 17 prijzen van de 39. De club had ook gezorgd voor mooie PAAS prijzen en de 1e plaats werd gewonnen door Siem Durge met de 7e en 10e prijs. In het rayon tegen 3416 duiven begin ik met de 23 plek en 31 van de 49 in de prijzen. Met deze wind is het Haarlem en omstreken die de kopprijzen winnen, maar de duiven hebben laten zien dat ze in orde zijn.Volgende week gaan de duiven van Afdeling 6 tegelijk los en dat kan de boel wel eens op zijn kop zetten. Allemaal prettige paasdagen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten