donderdag 21 juni 2012

Blowing in the wind


Blowing in the wind. Tours, Meer en Bergen op Zoom!

Op Tours gaan er 22 mee. 5 oude doffers en 3 jaarlingen, 8 mannen totaal en 14 duivinnen. De weer verwachtingen zijn goed. In heel Frankrijk zonnetje en wind w.z.w., Belgie droog maar bewolkt en ook hier de wind in de rug. In Nederland de hele kustlijn bewolking maar een stevige wind in de rug tot windkracht 5! Tours zou dus wel weer eens een snelle vlucht kunnen worden, persoonlijk zit ik daar helemaal niet op te wachten, maar ik zal het ermee moeten doen.

1 van mijn 3 jaarlingdoffers die ik ’n paar weken geleden verspeelde, is terecht. Tenminste zijn ring. Gevonden bij de BASF fabriek te Antwerpen, ten prooi gevallen aan de slechtvalk. Deze vogels vertroetelen ze daar om als Chemie reus wat terug te doen aan de natuur. Ja, daar kan je natuurlijk verschillend over denken. De fabrikant is bedankt voor het opgeven, maar ik had liever de duif terug.

Mijn 22 jonge duiven van de 1e toer, heb ik inmiddels gechipt en gaan mee naar Meer. De voorspellingen zijn goed maar de wind is vrij heftig en eerlijk gezegd veel te hard. We zouden eigenlijk per Rayon los moeten gaan. Gewoon weer anticiperen op de omstandigheden. Op zich heeft niemand baat bij de gecombineerde lossingen (alleen E&F) en om ze  nu willens en wetens te laten door jakkeren? We zullen zien, maar ik ga als lossingcommissielid het balletje wel even opgooien en ik was niet de enige want Arie en Cor voorzagen ook al problemen. Inmiddels is het balletje in gekopt en zullen we passende maatregelen nemen. E.e.a. is te lezen op de lossingsite van de Afdeling. (A en B gaan naar Bergen op Zoom) Zaterdag meer nieuws…………………….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LENNIK