zondag 17 juni 2012

The Day After


The Day After

Laat ik maar beginnen met de dubbelklapper van Max van Delden. 1 en 2 tegen 435 duiven en 2 top tien duiven in het Rayon. Van harte Max!


Vorige week schreef ik ook al dat ik er geen zak aan vind wanneer de duiven zo hard gaan, ook gisteren gingen de duiven weer super snel maar pak ik toch weer ’n paar duiven mooi op tijd. Waar we wel van genieten zijn de aankomsten, ’n Volendamse duivenvriend keek zijn ogen uit hoe de duiven bij mij vallen. Ja, en als je dan toch ook nog ’n vroege pakt en ze zijn allemaal weer thuis dan ben ik gewoon weer heel tevreden.

Onze eerste was ’n jaarlingdoffer uit de ren de ‘44’, dit is ’n volle broer van de ‘17’, van de winter tipte ik hem al en liet de duif op de foto zetten! Vandaar….De foto. De 2e duif was de ‘26’, ze komt langzaam in de conditie van vorig jaar en dat had ik liever wat eerder gezien maar het is gewoon niet te sturen en ze pakt toch weer ’n mooie prijs.


Uiteindelijk tegen 1657 duiven 10e-32e-59e-79e-84e-90e-126e enz. 13 van de 34 in de prijzen, dat kan beter maar het zit allemaal dicht op elkaar.

De voorbereiding op Tours is natuurlijk al begonnen. 6 doffers en zo’n 14 duivinnen ga ik er voor klaar maken. De overige duiven krijgen ’n weekje rust. (geen echte wedvlucht)

Verder a.s. maandag mijn 22 jongen inkorven voor Zevenbergschen Hoek met de kennis van nu ziet het er voor dinsdag goed uit. Ja, hierna zullen ze gechipt worden en gaan ze mee naar Meer. We gaan  toch proberen er een paar te pakken…..
Morgen ook weer ons bezoekje aan Pedro en de rest leest u wel de komende dagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten