vrijdag 15 juni 2012

Wijziging lossingsplaats

Vrijdag 11.30 uur
Vanmorgen heeft de lossingscommissie contact met elkaar gehad.
Er ligt namelijk 'n zeer vervelend front in Frankrijk, die de komende 48 uur
slecht van zijn plek komt.
De kans om morgen in Morlincourt te lossen is daarom niet al te groot.
We hebben daarom besloten, in samenspraak met het bestuur,de convoyeurs opdracht te geven
koers te zetten naar Peronne.
Deze lossingsplaats ligt meer westelijk, waardoor de kans toeneemt morgen wel te kunnen lossen.
Op dit moment zijn de wagens nog onderweg en hebben we ook geen probleem met het rijtijdenbesluit.
Dit besluit nemen we in het belang van de duiven want niemand zit op 3 nachten mand te wachten voor 'n midfondvlucht.
Hoe een en ander geregeld is met kampioenschappen is niet onze primaire zorg.
Hopelijk neemt door dit besluit de kans toe, morgen te kunnen lossen en 'n mooie vlucht te krijgen.

Tenaanzien van de jonge duiven africhting, zien de omstandigheden er zaterdag na 10.30 redelijk tot goed uit.
Uiteraard weten we morgen pas zeker hoe de omstandigheden zijn.
De lossingscommissie.

weerkaart vrijdagochtend, we zien op zee 'n warmte front (rood) wat gaat aansluiten op de blauwe lijn. Hierdoor is het lossen op St Vincent absoluut niet mogelijk


Weerkaart zaterdag, warmte front heeft zich aangesloten aan het koude front.( en schuift maar heel langzaam op in de loop van zaterdag naar het oosten) We willen zo ver mogelijk (links) van het front staan. Ook als we verder weg zouden gaan staan kruipen we weer tegen het front aan. Het westelijk deel van Belgie knap morgen ook als eerste op, vandaar onze keuze Peronne. Hopelijk hebben we hiermee de juiste beslissing genomen en krijgen we de mogelijkheid te lossen.




Zaterdag 16 juni

Ik heb nu even tijd 11.15 uur om wat op mijn eigen Blog te zetten.

De duiven zijn vanmorgen om 9.45 uur gelost in Peronne. Gelukkig stonden we net voor het regenfront, het is nog maar de vraag of de duiven die verder op staan vandaag los kunnen. Toch zie ik ’n paar Afdelingen lossen waarvan ik denk  …..oeh. Goed , onze duiven zijn prima vertrokken met ’n kalm windje maar ze zullen verder op wel ’n hoge snelheid  gaan maken.

De jonge duiven zijn onder zeer goede omstandigheden gelost. Zelf heb ik Martin van Zon ’n paar keer gebeld, die zeer positief over het weer was. Hopelijk komt alles goed naar huis en zet ik er vanmiddag weer de uitslag op

Zaterdag 15.00 uur.
Jullie zijn normaal gewend, de voorlopige uitslag te kunnen zien. Steef heeft echter niet de afstanden van Peronne en dan is het natuurlijk niet te doen. Toch zal ik wat tijden doorgeven, Max van Delden zit met 2 duiven op '40' Zelf zit ik ook op '40' Henk Beentjes, Piet van Vuuren, Peter Beentjes, Erwin Paap op '39'Peter Nijman op '40 ' Jullie zien alles zit heel dicht op elkaar en er is moeilijk 'n prognose te maken.

Ik heb begrepen dat de jonge duiven goed naar huis zijn gekomen en heel veel duifjes hebben wat extra kilometers gemaakt want die zijn door gevlogen. Het was prachtig weer voor 'n AFRICHTING. Niet meer en niet minder ze hebben geleerd.

Peronne is 'n supersnelle vlucht geworden. Bij mezelf kwamen de duiven goed naar huis en geen achterblijvers. In Morlincourt zouden we 'n nachtje extra gestaan hebben en je zal altijd wel voor en tegenstanders houden maar de duifjes zijn liever thuis in hun hok dan nog 'n nacht mand.
later meer..............................









.









 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Day After