zondag 10 juni 2012

The Day After


The Day After

Zondag 10-06, de dag begint vandaag met prachtig weer, sportvriend en clubgenoot Wim kwam mijn jonge duiven ophalen, gaat nog even langs mijn broer en zet dan richting Badhoevedorp om ze te lossen. Alle mooie momenten/ dagen moet je nu pakken. (Voor a.s. dinsdag < de africhting> ziet het er niet zo goed uit!) Dus het is een mooi moment om ze vandaag zelf even op 25 km te lossen. Afgelopen donderdag heb ik ze ook op zo’n 20 km gelost en tegen de avond zaten ze alle 22 weer in het hok.

Ik heb mijn ploeg in tweeën gesplitst, enerzijds zijn er duiven bij die te jong zijn maar er zit ook een reserve ploegje tussen. Totaal 28 stuks, daar zullen er nog wel een paar van ‘verdwijnen’ maar wat overblijft is voor de Natour. Deze duifjes gaan de komende weken ook 2x in de week naar B’dorp want je moet ze niet dom houden!

Goed, terug naar gisteren. Ik ben momenteel nog 1 duif kwijt en dat is ook nog ‘n ‘goeie’. Hopelijk zie ik die nog terug. Het ging zaterdag ontzettend hard en ik schreef gisteren al, ik vind er geen zak aan maar als je er dan  toch ’n paar aan de tijd pakt en ze zijn allemaal weer binnen en realiseert wat ’n prestaties die duiven toch weer leveren, hoor je een diepe buiging te maken.

In het Rayon zijn het de Uitgeesters die op de grote trom mogen slaan. De combinatie Rodenburg op Saint Homme, terecht want het zat er gewoon aan te komen. Prachtige overwinning op de laatste Vitesse vlucht. Op Bourges de Gebroeders Beentjes met de 1e en 3e plek, helemaal top! Onze clubleden zitten er vlak achter en zelf heb ik op beide vluchten een toptien klassering. In de Afdeling hadden we helemaal niets te zoeken, de westen wind was te heftig om vroege duiven te pakken.


De '55' Top tien klassering Saint Homme  7e van 1385 duiven

De '88' top tien klassering  Saint Homme 8e van 1385 duiven
De '17"top tien klassering Bourges  8e van 1188 duiven




In rayon A, is Rens van der Zijde met zijn 2-3-5en 9e plek de grote uitblinker, trouwens bij ons moet je Steef Duijn in de gaten houden, nu ook weer 4 uit 4, die moet hoog gaan eindigen bij de hokkampioenschappen.

Komende week onze 4e midfondvlucht, lekker 1 oude duiven vlucht per week , totaal nog 6 (oude duiven)vluchten te gaan……….we moeten nu de eindsprint gaan inzetten.
in de eindstand Rayon vitesse 6e onaangewezen en 7e aangewezen.
in de tussenstand Midfond 6e Dagfond 6e en totaal oud 2e onaangewezen

PV Heemskerk maakt gehakt van de concurrentie
Eind stand Rayon Vitesse
1e Piet van Vuuren
2e Peter Jonker
4e Henk Beentjes
5e Max van Delden
6e Jos Nijman
10e Peter Beentjes
12e Peter Nijman
14e comb. Kabalt
17e Comb de Boer& van Hoeven



LAATSTE NIEUWS


Attentie
Het Afdelingsbestuur heeft bij de lossingscommissie geïnformeerd of het ‘verstandig’ is dinsdag een africhting te houden.
De lossingscommissie is unaniem van mening dat gezien de weervoorspellingen voor dinsdag het verstandig is deze africhting te annuleren.
Voor woensdag zijn de vooruitzichten redelijk tot goed en voor donderdag nog beter.
Donderdag zit echter te dicht op de volgende africhting dus is besloten……………


Africhting dinsdag te annuleren en door te schuiven naar woensdag. Dinsdag inkorven, woensdag los!


Het Bestuur en lossingscommissie.


Mocht uw vereniging niet mee willen doen, uiteraard afberichten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten