vrijdag 1 juni 2012

Geen africhting maar wel Nanteuil


Gemakzucht, geen animo, geen planning……………….. 

1e africhting jonge duiven geannuleerd wegens te kort animo! 4 weken geleden plaatste ik ’n herinnering op het lossingsblog, met o.a. de tekst “bent U er klaar voor” en U heeft nog enige weken om….Enz. Het is zaterdag 02 mei volgens verwachting fantastisch goed weer om de jonge duiven af te richten, nauwelijks inversie, bewolkte lucht met blauwe plekken en ’n windje noordwest. Vrijdag bracht ik zelf nog even 22 jonge duiven naar Haarlem, ( toen de lucht openbrak om 12.00 uur), als raketten kwamen ze naar huis.

Goed waarom schrijf/vertel ik dit? Niet omdat ik het besluit onterecht vind, neen we gaan geen geld toeleggen op het vervoer. Wel omdat ik het onbegrijpelijk vind dat men ( duivenmelkers) excuses zoeken om niet mee te doen. In de wintermaanden, tijdens de vergaderingen weet men het allemaal beter en maar azijn zeiken en zelden opbouwende kritiek. Wel winter jongen kweken (december/januari) en dan geen tijd en noodzaak vinden om in maart en begin april ze zelf weg te brengen. Neen, wachten tot het laatste moment, laatste week mei  en dan zeggen, het weer was te warm en de wind was niet goed! Klopt maar die 5 weken er voor, was geweldig om ze te ‘leren’. Ik ken ’n groot aantal spelers, de mannen die week in week uit kop spelen en dat ook gewoon zijn te doen met de jonge duiven, die pislink zijn en terecht. Deze mannen hebben ze zelf al 8 tot 10 keer weggebracht, hebben ook wel ’n staartje van de colli of ander narigheid meegemaakt maar waren er wel klaar voor. De mannen willen in de grote mand en in de wagen, leren, leren want daar gaat het om. Zijn die andere er nu wel klaar voor a.s. maandag of is straks 1 africhting gewoon weer genoeg? Ik vind het zelf onbegrijpelijk en nu straks niet zeuren, weinig africhtingen en ik ben er veel kwijt. Nu hoor ik ook dat er in Rayon A, verenigingen ( Den Helder)zijn die zelf africhten, niks mis mee, deden we in Heemskerk ook ooit, maar dan kan je toch ook met de grote wagen meedoen? Beetje samenhorigheid hoort er toch ook wel bij. Voor iemand die met zijn jonge duiven alleen maar wil ‘leren’ en niet perse presteren trek ik misschien wel van leer, maar van de winter mag ik die vergaderingen weer bezoeken en vertonen de meeste weer verschijnselen van acute geheugenstoornis en moet alles weer anders en beter. We leren het nooit.

Vandaag Nanteuil voor mij net geen 400 kilometer. 16 doffers en 22 duivinnen zijn mee. (7 doffers mochten thuis blijven) van de ploeg die onderweg is zal ook ’n groot gedeelte volgende week richting Bourges gaan.

Vrijdag middag was het eerste contact met de convoyeur te Nanteuil, we staan op de goede plek en de coordinaten kloppen als ’n bus. Het was bewolkt en drukkend warm en de mannen zijn uiteraard gelijk de duiven gaan verzorgen. Wij staan met onze 3 wagens prima op lijn maar hoe kan je nu op zo’n postzegel (lossingplaats)met 5 Afdelingen tegelijk gaan staan. Wie is daar nu weer verantwoordelijk voor? Het is voor mij allemaal nieuw maar je wordt gek van dit soort amateurisme. Nogmaals wij staan goed en wie te dicht bijkomt zullen ze ongetwijfeld wegsturen. De bewolking en drukkende weer wordt veroorzaakt door een front wat later op de dag/avond weg zal trekken ( de lossing van Bergerac  heeft hier ook mee te maken, zie verslag afdelingsblog). Voor zaterdag zijn de verwachtingen goed en zal er in de vroege ochtend wel het nodige contact zijn om de ‘boel’ goed te coördineren, wie of wat het eerste los gaat.

 In onze club hebben we 107 prijsduiven. Zaterdag meer…..en veel succes


P.V. Heemskerk

Voorlopige uitslag van de eerste 10

liefhebbers van de vereniging

n.a.v. de binnengekomen meldingen van de wed-

vlucht      Nanteuil d.d. 2 juni 2012.

                  Weersomstandigheden: L.bew.

                  Wind: Tussen ZO en NO        

                  Los: 10.15 u.

No.    Naam                                Tijd                  snelheid

  1. Peter  Jonker             15.46.56          1203.06
  2. Henk Beentjes           15.45.35          1201.71
  3. Max v.Delden                        15.48.34          1197.52
  4. Simon Durge             15.46.48          1196.59
  5. Comb.v.d. Aar           15.48.11          1192.18
  6. De Boer-v.Hoeven    15.50.45          1186.00
  7. Jos Nijman                 15.53.07          1182.75
  8. Jan Vogelzang                       15.52.20          1180.26
  9. Comb.Kabalt             15.51.28          1180.07
  10. Gerard Weel              15.52,51          1175.91

       Peter, van harte gefeliciteerd. Fantastisch.

Uiteraard is deze uitslag onder voorbehoud en kan

het voor- of achterlopen van de klok (zelfs 1 sec.)

kleine veranderingen als gevolg hebben.



Met vriendelijke groeten,

De meldstations,

Gerrit, Jacqueline, Ria.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Op naar Duffel